Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 28

„MG Baltic“ siekia atidėti išvadų dėl neteisėto poveikio skelbimą

Koncernas „MG Baltic“ Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nariams ir Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui pirmadienį pranešė įteikę prašymą atidėti išvadų dėl neskaidrių politikų ir verslo ryšių formulavimą ir balsavimą dėl jų.
MG Baltic
MG Baltic / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Anot koncerno, NSGK pirmininkas Vytautas Bakas ir narė Rasa Juknevičienė yra galimai pažeidę teisės aktų reikalavimus, todėl, kol tai nebus išaiškinta, „MG Baltic“ prašo:

  • atidėti parlamentinio tyrimo „Dėl asmenų, verslo subjektų ir kitų interesų grupių galimo neteisėto poveikio valstybės institucijoms priimant sprendimus ir galimos neteisėtos įtakos politiniams procesams“ išvadų formulavimą ir balsavimą dėl išvadų,
  • arba nušalinti V.Baką ir R.Juknevičienę nuo parlamentinio tyrimo išvadų formulavimo ir balsavimo dėl jų.

Gegužės 17-ąją „MG Baltic“ Seimo Etikos ir procedūrų komisijai teigia pateikęs prašymą pradėti tyrimą dėl V.Bako ir R.Juknevičienės galimai padarytų įstatymų bei valstybės politikų elgesio kodekso reikalavimų pažeidimų.

Koncerno „MG Baltic“ advokato Lino Belevičiaus nuomone, esant tokiai situacijai, pateiktas prašymas yra visiškai logiškas ir teisėtas.

„Tokiais neatsakingais politikų veiksmas yra daroma milžiniška žala tiek verslui, tiek ir atskiriems privatiems asmenims. Ir ji turės būti atlyginta“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas L.Belevičius.

Kokie tie Seimo narių R.Juknevičienės ir V.Bako galimi pažeidimai, pranešime nenurodoma.

NSGK, tiriantis nederamą verslo ir kitų asmenų įtaką valstybės institucijoms, politiniams procesams ar atskiriems politikams, taip pat besiaiškinantis neskaidrius politikų veiklos finansavimo atvejus, išvadas visuomenei žada patekti trečiadienį.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Advokatas Linas Belevičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Advokatas Linas Belevičius

Žiniasklaida neseniai paviešino informaciją iš Valstybės saugumo departamento (VSD) Seimo komitetui perduoto rašto apie verslo koncerno „MG Baltic“ veiklą.

Koncernui politinės korupcijos byloje pareikšti įtarimai Liberalų sąjūdžio ir Darbo partijos papirkimu, prekyba poveikiu.

VSD rašte teigiama, kad „MG Baltic“ atstovai per savo valdomas žiniasklaidos priemones darė neteisėtą spaudimą politikams, valstybės tarnautojams ir pareigūnams. VSD vertinimu, koncerno atstovų veikla kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

„MG Baltic“ atstovai VSD raštą pavadino nuomonių ir prielaidų kratiniu, o informacijos paviešinimą – spaudimu politinės korupcijos bylą nagrinėsiantiems teisėjams.

VSD pažyma žiniasklaidoje buvo paskelbta po to, kai buvo paviešintas prezidentės Dalios Grybauskaitės susirašinėjimas su buvusiu liberalų lyderiu Eligijumi Masiuliu.

Viename iš laiškų D.Grybauskaitė pasiūlė „perduoti linkėjimus“ „MG Baltic“ vadovui Dariui Mockui, „kad patrauktų savo skaliką“ – taip ji pavadino žurnalistą Tomą Dapkų.

V.Bakas ne kartą yra sakęs, kad žiniasklaidoje paviešinta informacija yra tik nedidelė dalis Seimo komiteto surinktos medžiagos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas