Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Migrantų krizės metu pelningai, bet abejotinai dirbusį advokatą P.Vinklerį papeikė Garbės teismas

„Beveik pusę milijono iš valstybės susižėrusiam advokatui – Garbės teismo kirtis“, – skelbia portalas „Delfi“, susipažinęs su Garbės teismo paskelbtu sprendimu teisininko Pauliaus Vinklerio atžvilgiu.
Lietuvos Advokatūra
Lietuvos Advokatūra / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Primenama, kad 2021 metais Lietuvai susidūrus su migrantų krize, advokatas P.Vinkleris pelningai ja pasinaudojo, iš valstybės susižerdamas beveik pusę milijono eurų. Ši suma jam buvo sumokėta už tūkstančių migrantų atstovavimą, tačiau dažnas jo klientas pasakojo nė akyse nematę savo atstovo.

Pastarajame Garbės teisme verdikte konstatuota, kad savo veiksmais P.Vinkleris pažeidė Advokatūros įstatymo 39 str. 1 d. 1 p., kuris įpareigoja advokatus sąžiningai atlikti savo pareigas. Taip pat jis sulaužė Etikos kodekso punktą, įpareigojantį advokatą būti lojaliu savo klientui.

„Advokatas pats pripažįsta, kad teikiant teisines paslaugas pasitaikydavo klaidų: ne visi klientai buvo supažindinti su valstybės institucijų sprendimais ar supažindinti su jais laiku, klientams buvo pateikta neteisinga informacija, praleisti procesiniai terminai ir kt.“, – rašoma Garbės teismo sprendime.

Pats advokatas Garbės teismui teisinosi dideliu darbo krūviu, kuris dar padidėjo prasidėjus migracijos krizei, taip pat trečiųjų asmenų klaidomis.

„Delfi“ kreipėsi į P.Vinklerį jam skirto papeikimo komentaro. „Drausmės teismo sprendimas bus apskųstas. Jis šiuo metu yra negaliojantis. O toliau apskundimo tvarka tokia: Vilniaus apygardos teismas, Lietuvos apeliacinis teismas, Lietuvos Aukščiausiasis Teismas. Kas bus po to kai bus praeitos šitos instancijos, mes dar pamatysime,“ – portalas cituoja raštu gautą teisininko atsakymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas