Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 08 26 /18:10

Aštrų L.Kasčiūno ginčą su migrantais sukritikavo T.V.Raskevičius: „Gėda“

Seimo nario Lauryno Kasčiūno apsilankymas migrantų stovykloje Vydeniuose Varėnos rajone baigėsi aštriais ginčais. Aistros kilo, kai parlamentaras būriui neteisėtai sieną kirtusių migrantų iš Afrikos ėmė aiškinti, kad jie negaus prieglobsčio ir neišvykę atgal gali būti įkalinti, jei atsisakys grįžti į savo tėvynę. Netrukus po to savo nuomone feisbuke pasidalijo Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius.

Konfliktas kilo, kai Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas L.Kasčiūnas migrantams ėmė dalyti lapelius, kuriuose parašyti perspėjimai, ir aiškinti jiems, jog prieglobsčio prašymai bus atmesti, iš įvykio vietos ketvirtadienį pranešė 15min žurnalistė Roberta Tracevičiūtė.

Pasipiktinę migrantai ėmė įrodinėti, kad jie bėga nuo karo ar persekiojimo ir skundėsi gyvenimo sąlygomis.

Kaip pranešė R.Tracevičiūtė, įsiplieskęs ginčas baigėsi ramiai. Dar pasikalbėjęs su keliais nelegaliais migrantais, L.Kasčiūnas išvyko iš centro Vydeniuose.

Į sumaištį migrantų stovykloje feisbuke griežtai sureagavo Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas T.V.Raskevičius.

„Vydenių stovykloje ant migrantų pakeltu balsu staugiantis Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas yra labai įdomi XXI amžiaus Lietuvos parlamentarizmo iliustracija.

Man tiesiog yra nuoširdžiai GĖDA“, – rašo jis.

Nelegalios migracijos krizė kilo šią vasarą, kai Baltarusijos ir Lietuvos sieną ėmė kirsti dideli migrantų būriai. Nuo metų pradžios Lietuvoje sulaikyta per 4 tūkst. migrantų. Didžioji dalis jų – irakiečiai, tačiau taip pat yra šimtai Kongo, Kamerūno gyventojų.

Nuo rugpjūčio Lietuvos pasieniečiai nebeįleidžia į šalį neteisėtai sieną kertančių migrantų, išskyrus retas išimtis. Iki tol jie būdavo sulaikomi ir apgyvendinami specialiose stovyklose.

VIDEO: Aršus L.Kasčiūno ginčas su migrantais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas