2008 11 11

Mindaugo paminklas „papuoštas“ oranžine kepure (nuotraukos, papildyta 14.28 val.)

Vilniaus ugniagesiai jau antrą dieną važinėja po sostinę ir nuo įvairiose miesto vietose esančių paminklų nurinkinėja maišus bei kepures.
Karaliaus Mindaugo paminklas su maišu ant galvos
Karaliaus Mindaugo paminklas Vilniuje / Lauros Arbutaitės/15min.lt skaitytojos nuotr.

Kaip informuoja Bendrasis pagalbos centras, antradienį 8.34 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad ant karaliaus Mindaugo paminklo galvos uždėta oranžinė kepurė.

Į įvykio vietą išsiųstos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Vilniaus miesto vyriausiajam policijos komisariatui. 

Panašių įvykių užfiksuota ir pirmadienį. Apie 11.55 val. Vilniaus ugniagesiai gavo pranešimą, kad L.Stuokos-Gucevičiaus paminklo užmautas prekybos centro maišas, kuris apviniotas lipnia juosta.

Ugniagesiai maišą nuėmė.

Apie 20.51 val. gautas pranešimas, kad ant Petro Cvirkos paminklo užmaukšlinta polietileno skiautė. Ugniagesiai nuėmė ir ją.

Kol kas nežinia, ar maišų bei kepurių maukšlinimas ant miesto paminklų yra paprastas chuliganizmas ar kokia nors „meninė“ akcija.

Jei turite nuotraukų, kuriose šiomis dienomis nufotografuoti maišais, kepurėmis ar panašiais „aksesuarais“ papuošti  sostinės paminklai, siųskite jas adresu 15min@15min.lt.

Iš skaitytojų redakcijai siunčiamų nuotraukų aiškėja, kad per dvi naktis sostinėje buvo išsityčiota iš daugumos miesto centre esančių skulptūrų. Prekybos centrų „Maxima“ ar „Iki“ maišeliais „pasipuošė“ Kipro Petrausko paminklas prie Operos ir baleto teatro, Žaliojo tilto skulptūros, kiti paminklai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento