Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 03 19

Ministerija kreipėsi į teismą dėl Viešvilės vaikų namų direktoriaus Algimanto Liaudaičio nušalinimo

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė pranešė kreipusis į Kauno apygardos teismą, kad Viešvilės vaikų globos namų direktorius Algimantas Liaudaitis būtų nušalintas nuo pareigų. Jis įtariamas dėl globotinių seksualinio išnaudojimo.
Viešvilės vaikų globos namų vadovas Algimantas Liaudaitis
Viešvilės vaikų globos namų vadovas Algimantas Liaudaitis / Viesvilesvaikai.lt nuotr.

„Kreipiausi į Kauno apygardos teismą dėl leidimo nušalinti direktorių nuo pareigų“, – ketvirtadienį per Vyriausybės pusvalandį Seime pranešė ministrė.

Anot jos, sudaryta komisija taip pat jai pateikė rekomendaciją drausminėn atsakomybėn patraukti direktoriaus pavaduotoją, kuri laikinai vadovaudamas įstaigai Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos neinformavo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio vaikų išnaudojimo Viešvilės globos namuose.

A.Pabedinskienė sakė, kad viceministras Algirdas Šešelgis išsiųstas į Jurbarką aiškintis, kodėl Jurbarko rajono vaiko teisių apsaugos skyrius taip pat nepranešė ministerijai apie ikiteisminį tyrimą.

„Taip pat šiandien į ministeriją sukviesti visi vaikų globos namų, kurie pavaldūs ministerijai, direktoriai. Be abejonės, su jais kalbama apie šitą situaciją“, – aiškino ministrė.

Įtaria tvirkinimu

Prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl jaunesnio nei 16-os metų asmens galimo tvirkinimo Viešvilės vaikų globos namuose. Direktoriui 57 metų A.Liaudaičiui pateikti įtarimai, jam skirtos kardomosios priemonės – paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, paimti dokumentai.

Šių metų pradžioje nepilnamečių prostitucijos skandalas sudrebino Švėkšnos specialiojo ugdymo centrą paaiškėjus, kad vienos mergaitės pardavinėdavo kitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas