Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 22

Ministerija parengė įsakymą dėl Rusijos ir Baltarusijos piliečių perkėlimo ir įdarbinimo Lietuvoje

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė parengė įsakymą, kuriuo remiantis piliečiai iš Rusijos ir Baltarusijos kartu su šeimos nariais galės būti perkelti į Lietuvą ir čia dirbti. Įsakymas įsigalios trečiadienį.
Rusija ir Baltarusija
Rusija ir Baltarusija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagal įsakymą, Ekonomikos ir inovacijų ministerija galės sudaryti sąrašus šeimos narių ir darbuotojų, kurie dėl Rusijos karinių veiksmų Ukrainoje po vasario 24-osios planuojami įdarbinti į Lietuvoje įsteigtą įmonę, priklausančią tai pačiai įmonių grupei kaip ir Baltarusijoje ar Rusijoje.

Vizos atvykti į Lietuvą iš Rusijos ar Baltarusijos perkeliamiems darbuotojams ir jų šeimos nariams bus išduodamos Lietuvos vizų tarnybose užsienyje, tarpininkaujant Užsienio reikalų ministerijai, o išimtiniais atvejais – pasienio kontrolės punktuose.

Perkeliami darbuotojai ir jų šeimos nariai, pateikę prašymą išduoti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje ir turintys nacionalines vizas, turės teisę dirbti ir bus atleidžiami nuo pareigos įsigyti leidimą dirbti Lietuvoje arba gauti Užimtumo tarnybos sprendimą nuo prašymo išduoti leidimą laikinai gyventi pateikimo dienos.

Išduodant leidimus laikinai gyventi perkeliamų darbuotojų šeimos nariams nebus taikomi reikalavimai būti pragyvenusiam Lietuvoje pastaruosius 2 metus, turėti ne mažiau kaip vienerius metus galiojantį leidimą laikinai gyventi ir turėti pagrįstas perspektyvas įgyti teisę nuolat gyventi Lietuvoje.

Tokia tvarka galios nepaprastosios padėties galiojimo laikotarpiu.

Apie tai, kad artimiausiu metu į Lietuvą atvyks tūkstančiai Rusijos veiksmams Ukrainoje nepritariančių aukštųjų technologijų specialistų iš Baltarusijos bei Rusijos, anksčiau kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./A.Armonaitė
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./A.Armonaitė

„Mes dirbame su dviem kompanijų grupėmis: pirmiausia tomis, kurios yra įsikūrusios Lietuvoje, turi padalinius ten ir nori perkelti darbuotojus ir šeimų narius į Lietuvą. Kalbame su tarptautinėmis kompanijomis, kurios nori iš didžiųjų miestų perketi veiklą čia, Vilnių. Galime kalbėti apie tūkstančius profesionalų, kurie atvyksta į Lietuvą“, – teigė politikė, kurią cituoja BNS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas