Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 08

Ministerija po tragedijos sukritikavo Ukmergės vaikų globos namus

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM) pavaldžios įstaigos atliko neeilinį patikrinimą Ukmergės vaikų globos namuose, po 2016 m. gegužės mėnesį įvykusio nelaimingo atsitikimo, kuomet miške buvo rastas globos namų auklėtinio kūnas.
Verkianti mergaitė
Bausmė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos bei Socialinių paslaugų priežiūros departamento prie SADM specialistų komandai atlikus tyrimą šiuose globos namuose paaiškėjo, kad vykdomi ne visi keliami reikalavimai.

Kaip rašoma pranešime spaudai, Ukmergės rajono savivaldybėje nėra patvirtinta savižudybių ir savižudiško elgesio prevencijos programa. Be to, nepakankamai užtikrinamas vaikų psichiatro paslaugų poreikis, specialistai iš Kauno miesto atvyksta į teritorinį sveikatos centrą tik du kartus per mėnesį.

Tyrimas nustatė, kad atsižvelgiama ne į visus vaiko poreikius, kai kuriais atvejais, dalis vaikų jaučiasi nesaugūs. 34 proc. globos namuose augančių vaikų nurodė, kad patiria patyčias mokykloje, 17 proc. vaikų jas patiria globos namuose.

Be to, globos namų šeimynose gyvena daugiau nei 10 vaikų, nors rekomenduojamas skaičius neturi viršyti 10. Bendras paslaugų gavėjų skaičius viršija maksimalų 60 vaikų skaičių, taip pat ir kambariuose gyvenančių vaikų skaičius viršiją leistiną.

Specialistai nurodė, jog Ukmergės globos namuose nepakankamai dėmesio skiriama socialinį darbą dirbančių darbuotojų profesinės kompetencijos tobulinimui.

Ukmergės vaikų globos namai yra įpareigoti šiuos trūkumus pašalinti iki lapkričio. Pašalinus ne visus neatitikimus per nustatytą laiką, bus stabdomas įstaigos veiklos licencijos galiojimas. Dėl šio nelaimingo įvykio vyksta ikiteisminis tyrimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento