Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
2022 10 14

Ministrė nurodė, kad tikrinant pareigūnų fizinį pasirengimą dalyvautų ir medikai

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pavedė visoms vidaus reikalų statutinėms tarnyboms užtikrinti, kad pareigūnų fizinio pasirengimo normatyvų vertinimą prižiūrėtų medikai.
Medicina
Medicina / 123RF.com nuotr.

Pasak ministrės, atsižvelgus į pastarųjų dienų įvykius, kai netikėtai mirė du policijos pareigūnai, privalu imtis pokyčių, jog tokios situacijos nepasikartotų.

„Pareigūnų pasirengimui, sveikatos priežiūrai ir ligų prevencijai turi būti skiriama daugiau dėmesio. Kartu su statutinių tarnybų vadovais, pareigūnų bendruomene, medikais ieškosime būdų, kaip užtikrinti sveikatos priežiūros kokybę, savalaikį paslaugų prieinamumą ir paskatinti sveiką gyvenseną“, – penktadienį išplatintame ministerijos pranešime teigė A.Bilotaitė.

Statutinių įstaigų vadovai ir VRM Medicinos centras įpareigoti iki spalio 24 dienos pateikti kompleksinius siūlymus, kaip tobulinti pareigūnų fizinio pasirengimo patikros procesą, pagerinti fizinės ir psichologinės būklės prevenciją, kaip skatinti sveiko gyvenimo būdą.

„Statutinių tarnybų atstovų ir medikų pasiūlymai bus nuodugniai aptarti, o esant būtinybei – nedelsiant pakeisti teisės aktai ir užtikrintas tinkamas jų įgyvendinimas tam, kad tarnyba kiekvienam pareigūnui būtų maksimaliai saugi“, – teigiama pranešime.

Spalio pradžioje pranešta, kad per vieną savaitę tarnyboje mirė du Šiaulių policijos pareigūnai. Vienas jų mirė iškart po fizinio pasirengimo normatyvų laikymo, persirengimo kambaryje, kitas rastas negyvas Londono viešbutyje, kur buvo išvykęs pargabenti kaltinamojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius