Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 29

Miškų gaisrai privertė ugniagesius ir miškininkus rengti prevencinius reidus

Rugpjūčio 29 d. vyko nuotolinis Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento ir Valstybinių miškų urėdijos vadovų susitikimas, kuriame dalyvavo ir departamento priešgaisrinių gelbėjimo valdybų viršininkai bei urėdijos regioninių padalinių atstovai. Susitikimo metu buvo aptarta situacija dėl miškų gaisringumo ir abiejų tarnybų bendradarbiavimo rengiant prevencinius reidus ir siekiant užkirsti kelią gaisrams miškuose.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / PAGD nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet ugniagesiai gelbėtojai gesino 114 miško ir miško paklotės gaisrų, kurių metu išdegė 82 ha miškų. Pasak miškininkų, šių metų kovo – rugpjūčio mėnesiais užfiksuoti 66 miško gaisrai (pernai tuo pačiu metu – 41), kurių metu išdegė 52,52 ha miškų (pernai – 10,16 ha).

Naujausias ugniagesių ir miškininkų bendradarbiavimo pavyzdys – rugpjūčio 28 d. Birštono seniūnijoje, Zajų kaime, raiste užsidegusios durpingos miško paklotės gesinimas. 16.42 val. buvo gautas pranešimas iš lėktuvo piloto, kad Nemuno kilpų regioniniame parke ties Balbieriškiu pastebėtas miško gaisras. 20 arų plote degė keli giluminiai židiniai, prie kurių buvo neįmanoma privažiuoti. Vanduo į gaisravietę buvo vežiojamas miškininkų autocisterna. Mišką gesino Prienų, Birštono ir Jiezno ugniagesiai kartu su miškininkais. Gaisras lokalizuotas buvo apie 23 val., o likviduotas šiandien 6.30 val., tačiau gaisravietėje budima ir toliau.

Ugniagesiai gelbėtojai ir miškininkai bendradarbiauja ne tik gesinant miškų gaisrus, bet ir rengdami mokymus bei pratybas, kartu tikrina privažiavimus prie vandens šaltinių, taip pat kartu organizuoja prevencinius reidus. Miškininkai šiemet surengė 180 prevencinių reidų, dalis jų vyko kartu su PAGD pareigūnais.

„Akivaizdu, kad miškininkų ir PAGD bendradarbiavimas yra efektyvus bei abipusiai naudingas kovojant su miškų gaisrais – sutelkus pajėgas galime prevenciškai užkirsti kelią daugeliui gaisrų, o ne kovoti su pasekmėmis“, - sakė Valstybinių miškų urėdijos generalinis direktorius Valdas Kaubrė.

Susitikimo metu, siekiant išvengti gaisrų miškuose, nuspręsta, kad glaudžiau turėtų bendradarbiauti PAGD priešgaisrinių gelbėjimo valdybų ir urėdijos regioninių padalinių atstovai.

„Geriau bendradarbiauti prevencinėje veikloje negu gaisre, – sakė PAGD direktorius S.Greičius. – Tuo labiau, kad šis bendradarbiavimas naudingas abiem pusėms.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas