Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 24

Iš A.Armonaitės lūpų – rimtas signalas koalicijos partneriams: uodegą sukti jau užtenka

Ekonomikos ir inovacijų ministrė, valdančiosios Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė aštriai kritikuoja tam tikrus Finansų ministerijos parengtus mokesčių reformos siūlymus: nuo pokyčių individualios veiklos apmokestinime iki nekilnojamojo turto mokėtojų bazės išplėtimo. Jos nuomone, „banguojant“ ekonomikai ir esant dideliam neapibrėžtumui, daugiau chaoso nereikia.

A.Armonaitė pripažino, kad norėtųsi daugiau koalicijos partnerių paramos ir žmogaus teisių, ir ekonominiais klausimais.

„Aš noriu pasakyti, kad uodegą sukti jau užtenka ir šitoje sesijoje reikės spręsti dėl pačių svarbiausių žmogaus teisių klausimų. Pavyzdžiui, dėl civilinės sąjungos. Labai daug padaryta. Istoriniai žingsniai padaryti, nueita toliausiai kiek tik yra, liko vienas balsavimas.

Na, ir metas koalicijos partneriams paremti šituos projektus be išlygų. Nes tai jau yra paskutinė sesija prieš rinkimus, o kita sesija bus vėlgi rinkiminė – lygiai taip pat kaip su mokesčiais“, – interviu laidai „15/15“ sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Reikėtų nusiteikti ekonomikos bangavimui

– Vėl tenka po metų susitikti. Irgi kažkaip sutapo – po jūsų atostogų. Šį kartą lankėtės Afrikoje. Kaip sekėsi?

Anksčiau, per praėjusį interviu prieš metus, minėjote, kad reikia atostogų, išeiti iš kabinetų, kad pasisemtum idėjų, kad atvertum galvą naujoms mintims ir pan. Tai kaip toje Afrikoje? Ką pamatėte, kaip pailsėjote?

– Visiškai laikausi tos pačios nuomonės, kad kiekvienas žmogus turi šiek tiek pailsėti. O politika apskritai yra kūrybinis darbas: ne tik administracinis, ne tik atsakingas valstybės valdymas ir t. t., bet taip pat ir kūryba.

Tu turi turėti naujų idėjų, kurias atneši, pasitelki, kad valstybė ir tavo sprendimai eitų į priekį. Tai bet kuris žmogus, manau, turi pailsėti, net ir politikai.

– O kokių idėjų pasisėmėte šįkart?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas