Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 17

Mokinius vežiojęs Žaslių mokyklos direktorės pavaduotojas prarado teises dėl girtumo

Į 15min kreipėsi Žaslių pagrindinės mokyklos mokinių tėvas, išsakęs susirūpinimą dėl direktorės pavaduotojo, vežiojusio vaikus mokykliniu autobusu. Paaiškėjo, kad lapkritį Kęstutis Kanevičius buvo sustabdytas neblaivus prie vairo, dėl to prarado teisę vairuoti. Iš mokyklos vairuotojo pareigų jis buvo atleistas jau kitą dieną. Pats jis tikina alkoholiu nepiktnaudžiaujantis, tad tėvų susirūpinimas – nepagrįstas.
Žasliai laukia ir žiemos, ir jos švenčių
Žaslių mokykla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Žaslių pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Kęstutis Kanevičius, kuris yra ir mokyklinio autobusiuko vairuotojas, neseniai buvo sustabdytas Žasliuose girtas prie vairo. (...) Kodėl niekas nieko nedaro, nieko nesiima?“, – stebėjosi į 15min redakciją besikreipęs šios mokyklos kelių mokinių tėvas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Žaslių mokykla
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Žaslių mokykla

Ieškodamas situacijos sprendimo būdų, jis net kreipėsi į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, tačiau iš jos atstovų neva išgirdo atsakymą: jei tyrėjai nenušalina, tai...

„Toks blogas pavyzdys. Labiausiai piktina nebaudžiamumas, kad toliau dirba mokykloje. Taip, padarom visi klaidų, bet kai sustabdo girtą prie vairo, eik dirbti kitą darbą. Negi tu prisiūtas prie jo esi? Nenorėčiau, kad toks žmogus prie vaikų dirbtų“, – nuomonę išsakė mokinių tėvas.

Kauno apskrities policija 15min informavo, kad nuo lapkričio 1 dienos iki gruodžio 16 dienos Kaišiadorių rajone Žaslių seniūnijoje buvo sustabdyti 2 girti vairuotojai. Vienintelis – pačiuose Žasliuose.

Policijos duomenimis, lapkričio 21 dieną 11.29 valandą Kaišiadorių rajono Žaslių miestelyje automobilį „Volkswagen“ vairavo neblaivus vyras, gimęs 1970 metais. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,68 prom.

Atleistas iš vairuotojo pareigų kitą dieną

Susisiekus su Žaslių pagrindinės mokyklos direktore Asta Malakauskiene, ji patvirtino apie šią situaciją esanti informuota.

„Įvykus šiam įvykiui, Kęstutis Kanevičius tuoj pat, pirmą darbo dieną, pateikė prašymą atleisti jį iš vairuotojo pareigų. Vėliau paaiškino šio savo sprendimo priežastį. K.Kanevičiaus neblaivumas buvo minimalus. Savo asmeninį automobilį ne darbo dieną – sekmadienį, jis vairavo ne girtas, o iš vakaro vartojęs alkoholio, atvykus svečiams, ir kitą rytą neįvertino savo būklės. Mano žiniomis, K.Kanevičius alkoholiu nepiktnaudžiauja“, – patikino A.Malakauskienė, patvirtinusi, kad teisę vairuoti dėl šio įvykio pavaduotojas yra praradęs.

Direktorė: „Mano žiniomis, K.Kanevičius alkoholiu nepiktnaudžiauja“.

Pasak jos, K.Kanevičius mokykloje dirba nuo 1998 metų. Vairuotojo pareigos jam skirtos nuo 2020 metų rugsėjo 1 dienos.

Per šiuos metus jokių drausminių nuobaudų pavaduotojas nėra gavęs. Jokių nusiskundimų jo darbu, kaip tikina direktorė, nei iš tėvų, nei kitų asmenų nebuvo.

„Priešingai – tėvai ir vaikai džiaugėsi jo atliekamomis vairuotojo pareigomis. Per kasmetinius veiklos vertinimus visuomet būna įvertintas labai gerai. Atsakingai atlieka savo pareigas, tiek pavaduotojo ūkio ir bendriesiems reikalams, tiek vairuotojo“, – gynė pavaduotoją mokyklos vadovė.

Ji priminė, kad mokyklos autobuse, kurį vairavo K.Kanevičius, įrengta alkosistema, o tai reiškia, jog nepasitikrinęs blaivumo, negali užvesti autobuso.

„Todėl galiu drąsiai teigti, kad būdamas neblaivus mokinių jis nevežiojo. Apie šį darbuotoją galiu kalbėti tik teigiamai ir, manau, kad šis pranešimas (mokinių tėvo – aut. past.) yra nepagrįstas“, – patikino direktorė.

Šiuo metu K.Kanevičius dirba 1 etato krūviu – direktoriaus pavaduotoju ūkio ir bendriesiems reikalams. Iki incidento turėjo ir papildomą 0,5 etato kaip mokyklos vairuotojas.

Pamokų mokiniams jis neveda ir niekada nevedė.

„Dirbti vairuotoju (vietoj K.Kanevičiaus – aut. past.) priimtas asmuo, nedirbęs iki šiol Žaslių pagrindinėje mokykloje. Iš viso turime 4 autobusus, dirba 3 vairuotojai“, – įvardijo direktorė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Žaslių mokykla
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Žaslių mokykla

Nuoširdžiai gailisi

Į 15min klausimus atsakė ir pats K.Kanevičius. Jis teigė alkoholį vartojęs šeštadienį vakare, o sekmadienio rytą tinkamai neįvertino savo būklės, todėl sustabdžius policijos pareigūnams, buvo nustatytas lengvas girtumas – 0,68 promilės.

„Dėl šios priežasties netekau teisės vairuoti minimaliam terminui – 6 mėnesiams. Automobilis nebuvo konfiskuotas.

Padaręs minimą administracinį nusižengimą dėl aplaidumo ir perdėto pasitikėjimo savo būsena nuoširdžiai gailiuosi. Toks įvykis įvyko pirmą kartą, anksčiau jokių pažeidimų nesu padaręs ir jokių nuobaudų nesu turėjęs. Alkoholiu nepiktnaudžiauju.

Pirmą darbo dieną po įvykio (pirmadienį) iškart pateikiau direktorei prašymą atleisti iš vairuotojo pareigų. Mokykloje direktoriaus pavaduotoju ūkio ir bendriesiems reikalams dirbu 23-ejus metus, vairuotoju dirbau 1 metus“, – tikino K.Kanevičius.

Jis pabrėžė, kad autobuse, kurį vairavo, įrengta alkosistema, dėl kurios kaskart turėjęs tikrintis blaivumą, tad tėvų susirūpinimas, anot jo, yra nepagrįstas.

K.Kanevičius: „Nuoširdžiai gailiuosi“.

„Vaikų niekada nevežiojau neblaivus, į savo atliekamas vairuotojo pareigas žiūrėjau atsakingai. Netgi esu sulaukęs tėvų ir vaikų komplimentų bei padėkų už nuoširdų darbą ir bendravimą su vaikais“, – tikino K.Kanevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas