Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Molėtų rajono kaimą aplankė netikėtas svečias – po kiemus vaikšto strutis

Molėtų rajone, po Giedraičių seniūnijos Kraujaleidžių kaimą vaikštinėja netikėtas svečias – čia atklydo strutis. Apie tai feisbuke paskelbusi Molėtų rajono savivaldybė ragino atsiliepti jo savininkus, kadangi paukštis baikštus ir žmonių neprisileidžia. Tarp komentatorių netruko atsirasti žinančių, kas yra tie savininkai, bet esą ir jie negalintys paukščio pagauti.
Molėtų rajone vaikštinėjantis strutis
Molėtų rajone vaikštinėjantis strutis / Molėtų r. savivaldybės nuotr.

„Į Giedraičių seniūnijos Kraujaleidžių kaimą atklydo strutis. Jau kelias savaites vaikšto aplink sodybas, toli nesitraukia, bet yra labai baikštus ir žmonių neprisileidžia. Vietos gyventojai stebisi tokiu egzotiško paukščio elgesiu, nerimauja, kad toliau klaidžiodamas vienas, neišgyvens artėjančios žiemos.

Savivaldybės darbuotojai bendravo su aplinkosaugos ir gyvūnų globos atstovais, tačiau šie sako, kad tai ne jų kompetencija ir siūlo ieškoti stručio savininko.

Jei auginote ir pasigedote stručio, ieškokite Giedraičių seniūnijos Kraujaleidžių kaime, prie Senosios gatvės“, – tokiu įrašu ketvirtadienį pasidalino Molėtų rajono savivaldybė.

Po įrašu pasipylė komentarai – kai kurie komentatoriai juokavo, galintys tokį gražuolį priglausti, jeigu savininkai neatsiliepia. Kiti siūlė būdus, kaip paukštį prisivilioti.

Atsirado ir žinančių, kam strutis priklauso. Esą savininkas žino apie pabėgusį paukštį, tačiau negali jo pagauti. O pats paukštis esąs iš Paberžės apylinkių.

„Prasidėjus šalčiams jį bus lengviau pagauti. Dabar paukštis turi maisto, jaunas ir stiprus, gerai jam laisvėje, bet vėliau reiks vis tiek pagaut, visgi žiemą maisto nesusiras, eis arčiau žmogaus“, – rašė viena moteris.

Taip pat tarp komentatorių buvo įspėjančių geriau prie paukščio nesiartinti, nes jis esą galįs sužeisti.

Stručiai iš savo ūkių Lietuvoje pabėga ne pirmą kartą. Pavasarį skelbta, kad bent kelis kartus paukštis buvo pabėgęs iš ūkio Kretingos rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas