Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 01

Muitinės departamentui vadovaus D.Žvironas

Antradienį finansų ministrė Gintarė Skaistė susitiko su Muitinės departamento vadovo konkurso nugalėtoju Dariumi Žvironu ir paskyrė jį naujuoju Departamento generaliniu direktoriumi bei suteikė vidaus tarnybos generolo laipsnį. Prieš imantis naujųjų pareigų D.Žvironas šešerius metus vadovavo Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centrui, rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.
Gintarė Skaistė ir Darius Žvironas
Gintarė Skaistė ir Darius Žvironas / Finansų ministerijos nuotr.

„Džiaugiuosi, jog po ilgos pertraukos Muitinės departamentas turi naująjį vadovą, kuris atneš teigiamų pokyčių ir užtikrins sklandžią procesų eigą. Iki šiol stokojusi deramo buvusių Vyriausybių dėmesio, Lietuvos muitinė susiduria su iššūkiais. Šiandien matau būtinybę muitinėje diegti modernius rizikos valdymo modelius ir kokybiškas IT sistemas, užtikrinti darbuotojų motyvacinę sistemą bei sukurti visiems Lietuvos gyventojams prieinamas ir patogias paslaugas nuo liepos 1 dienos startuojant naujai siuntų deklaravimo sistemai. Neabejoju, jog naujojo vadovo lyderystė padės šiuos tikslus įgyvendinti“, – teigė finansų ministrė.

„Lietuvos Respublikos muitinę matau kaip valstybės instituciją, prižiūrinčią ir skatinančiai sąžiningą ir atvirą tarptautinę prekybą bei užtikrinančią Europos Sąjungos ir Lietuvos finansinių interesų šioje srityje apsaugą. Tad mano pagrindiniai prioritetai yra motyvuoti, sąžiningi, veiksmingai žmonių ir verslo problemas sprendžiantys pareigūnai, patogios ir paprastos muitinės paslaugos, administracinės naštos mažinimas bei rizikų valdymu paremta efektyvi grėsmių ir pažeidimų kontrolė“, – sakė D.Žvironas.

D.Žvironas yra sukaupęs per 14 metų patirtį teisėsaugoje, yra ėjęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro Veiklos koordinavimo ir kontrolės valdybos vadovo pareigas, taip pat Policijos departamento Kriminalinės policijos valdybos veiklos organizavimo skyriaus vadovo pareigas. D.Žvironas yra įgyjęs Elektronikos ir ekektrotechnikos mokslo bei Teisės studijų magistro laipsnius, laisvai kalba anglų ir rusų kalbomis, domisi vokiečių kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas