Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 25 /21:43

N.Grunskienė: viešas K.Bartoševičiaus bylos nagrinėjimas pažeistų vaikų konfidencialumą

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė sako neįsivaizduojanti viešo buvusio parlamentaro Kristijono Bartoševičiaus bylos nagrinėjimo ir sako, kad tai pažeistų nepilnamečių konfidencialumą.
Nida Grunskienė
Nida Grunskienė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„(...) dauguma, sakykime, visos tokios bylos nagrinėjamos uždaruose posėdžiuose, kadangi tai yra vaikai, vaikų parodymai, o tai yra parodymai, susiję su seksualiniu išnaudojimu. Man sunku patikėti (kad posėdžiai galėtų būti vieši – BNS), bet teismas spręs“, – LRT televizijos laidoje „Dienos tema“ antradienį sakė N.Grunskienė.

„Aš neįsivaizduoju tokios bylos viešo nagrinėjimo, taip būtų vaikų konfidencialumas neužtikrinamas, taip pat parodymai“, – kalbėjo ji.

Buvęs parlamentaras kaltinamas dėl vaikų prievartavimo ir tvirkinimo.

Prokurorė pabrėžė nevertinanti galimų K.Bartoševičiaus gynėjų reikalavimų – viešų teismo posėdžių ar bylos perkėlimo iš Panevėžio į Vilnių – sakydama, kad dėl to turės pasisakyti teismas.

15min ir asmeninio archyvo nuotr./Kristijonas Bartoševičius
15min ir asmeninio archyvo nuotr./Kristijonas Bartoševičius

N.Grunskienė taip pat sakė, jog tyrimą atlikęs prokuroras „yra įsitikinęs, kad byloje yra surinkta pakankamai duomenų kaltinamojo, įtariamojo tuo metu, kaltei pagrįsti“.

K.Bartoševičiaus advokatas Olegas Šibkovas BNS anksčiau antradienį teigė, kad teisme bus keliamos abejonės dėl to, kaip atliekami ekspertiniai – psichologiniai ir psichiatriniai – vaikų tyrimai. Jis žiniasklaidai taip pat įvardijo, jog bus prašoma viešų posėdžių, taip pat, kad byla būtų nagrinėjama ne Panevėžyje, o Vilniuje.

Prokurorė pabrėžė nevertinanti galimų K.Bartoševičiaus gynėjų reikalavimų – viešų teismo posėdžių ar bylos perkėlimo iš Panevėžio į Vilnių – sakydama, kad dėl to turės pasisakyti teismas.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo nepilnamečių ir mažamečių seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo prokuratūra atliko nuo pernai lapkričio, antradienį N.Grunskienė pranešė, kad ikiteisminis tyrimas baigtas ir byla perduodama Panevėžio apygardos teismui.

K.Bartoševičius kaltinamas dėl dviejų seksualinio prievartavimo ir keturių jaunesnio nei 16 metų amžiaus asmens tvirkinamųjų veiksmų epizodų, taip pat dėl keturių mažamečių vaikų nesunkaus sveikatos sutrikdymo epizodų. Nukentėjusiais yra pripažinti keturi asmenys, tuo metu buvę mažamečiais arba nepilnamečiais.

Pats buvęs parlamentaras kaltę neigia.

Anot prokuratūros, ikiteisminiame tyrime surinkti duomenys „leidžia pagrįstai manyti, kad ištirtos nusikalstamos veikos galimai buvo įvykdytos kaltinamajam esant Seimo nariu“.

Įtarimai K.Bartoševičiui pateiktį vasarį, Seimo nario mandato jis atsisakė sausio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas