Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 12

N.Puteikis prašo ištirti, ar verslininko D.Nedzinsko suteikta paskola advokatui V.Markevičiui nebuvo apsimestinis sandoris

Seimo narys Naglis Puteikis prašo ištirti, ar 2,5 mln. litų dydžio neatlygintina paskola, kurią verslininkas Darius Nedzinskas suteikė advokatui Vytautui Markevičiui, nebuvo apsimestinis sandoris, kuriuo siekta paveikti politinius procesus, kad būtų priimti privatiems asmenims naudingi sprendimai dėl amžiaus afera vadinto bendrovės Leo LT steigimo, rašoma spaudai išplatintame Seimo nario padėjėjos pranešime.
Naglis Puteikis
Naglis Puteikis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

N.Puteikio prašyme, adresuotame Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai, Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui, nurodoma, kad Vilniaus apygardos teisme nagrinėjant civilinę bylą paaiškėjo, kad D.Nedzinskas 2007 m. gruodžio 17 d. be palūkanų (neatlygintinai) suteikė 2500000 (dviejų milijonų penkių šimtų tūkstančių) litų paskolą V.Markevičiui.

Seimo nario žiniomis, nurodytą paskolą suteikęs D.Nedzinskas yra buvęs „Vilniaus prekybos“ akcininkas, Leo LT kūrimo metu vadovavęs privačiai įmonei „NDX energija“ ir aktyviai prisidėjęs prie to, kad būtų priimti valstybei žalingi sprendimai, o paskolą gavęs V.Markevičius – advokatas, vienas iš advokatų profesinės bendrijos Markevičius, Gerasičkinas ir partneriai partnerių, nuo 2006 m. liepos mėnesio, kaip skelbta, buvęs tuomečio ministro pirmininko Gedimino Kirkilo neatlygintinu patarėju teisėsaugos klausimais.

15min nuotr./Darius Nedzinskas
15min nuotr./Darius Nedzinskas

Atkreiptinas dėmesys, kad Leo LT projektas buvo pristatytas Seimui ir visuomenei 2007 m. gruodžio 19 d., t. y. praėjus dviems dienoms po to, kai D.Nedzinskas neatlygintinai paskolino V.Markevičiui 2,5 milijono litų.

Atsižvelgdamas į nurodytas aplinkybes, Seimo narys N.Puteikis prašo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos ir Valstybinės mokesčių inspekcijos ištirti, ar 2007 m. gruodžio 17 d. paskolos sutartis, kuria D.Nedzinskas paskolino V.Markevičiui 2,5 milijonus litų, nėra apsimestinis sandoris, o šiai prielaidai pasitvirtinus priimti būtinus sprendimus.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas paprašytas įvertinti, ar paskolos sutarties sudarymo aplinkybės nesuteikia pagrindo pradėti tyrimą dėl galimai neteisėtos Leo LT įsteigimu suinteresuotos verslo grupės įtakos politikams, ir padaryti atitinkamus sprendimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito