Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 17

Nacionalinės regioninės plėtros tarybos pirmininku išrinktas S.Mockevičius

Vidaus reikalų ministerijoje vykusiame Nacionalinės regioninės plėtros tarybos (toliau – Tarybos) posėdyje pirmininku perrinktas Jurbarko raj. savivaldybės meras Skirmantas Mockevičius, pavaduotoja išrinkta Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, rašoma VRM pranešime spaudai.
Skirmantas Mockevičius
Skirmantas Mockevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tai pirmasis Tarybos posėdis po šį pavasarį įvykusių savivaldos rinkimų. Posėdyje dalyvavę Tarybos nariai, šalies savivaldybių merai, valstybės institucijų atstovai aptarė 2022-2030 metų Regionų plėtros programos įgyvendinimą ir kylančius iššūkius.

„Pagrindinis tikslas dabar – kuo spartesnis Regionų plėtros programos įgyvendinimas. Kokybiškas, vietos poreikiais pagrįstas planavimas yra labai svarbus, tačiau visi nekantriai laukiame ir konkrečių investicijų į geresnes viešąsias paslaugas gyventojams. Klausimai, dėl kurių diskutuojame šiandien, Lietuvai ir jos regionams išliks svarbūs visą artimiausią dešimtmetį“, – pabrėžė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Patvirtinus visus dešimt 2022-2030 m. regionų plėtros planų, šalies regionai pradės jų įgyvendinimą. Regionų plėtros programą Vyriausybė patvirtino dar praėjusių metų birželį. Pasak ministrės, daugeliui regionų tai buvo gera žinia, nes investicijos išaugo pusantro karto, ir jas galima planuoti daug lanksčiau.

Regionų plėtros tarybos dabar yra savarankiškos, o regionų plėtrai 2021-2027 metų finansiniam laikotarpiui skiriama Europos Sąjungos investicijų suma – 1,6 mlrd. Eur – rekordiškai didelė. Regionų plėtros tarybos numato iki metų pabaigos suplanuoti pažangos priemonių, tai yra – konkrečių projektų, už ne mažiau kaip 35 proc. Regionų plėtros programoje numatytų lėšų.

Ministrės teigimu, regionų plėtros planų įgyvendinimo sparta ir sėkmė priklausys nuo glaudaus ministerijų, regionų plėtros tarybų ir savivaldybių bendradarbiavimo. Susitikime taip pat diskutuota, kaip regionuose įgyvendinamas Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planas „Naujos kartos Lietuva“ bei kuo prie regionų plėtros gali prisidėti vietos bendruomenės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas