Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2008 12 29

Naktinio darbo kaina – 25 tūkstančiai

Seimo kanceliarija savo darbuotojams už viršvalandžius ir darbą naktimis turės sumokėti 25 345 litus.
Seimas
Seimas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Naujienų agentūros BNS žiniomis, Seimo kancleris Gintautas Vilkelis parlamento valdybą informavo, jog gruodžio 16–19 dienomis, kai įstatymai buvo kepami iki paryčių, dirbo kai kurie  Biudžeto ir finansų komiteto, Bendrųjų reikalų departamento, Informacijos technologijų ir telekomunikacijų departamento, Seimo ryšių su visuomene skyriaus, posėdžių sekretoriato darbuotojai. Dirbančius seimūnus ir juos aptarnaujantį personalą maitino 18 valstybės įmonės „Greminta“ darbuotojų – jų darbas taip pat įvertintas 5471 litu.

Pasak Seimo Finansų departamento direktorės Danutės Petrauskienės, viršvalandžiai bus apmokėti iš sutaupytų lėšų.

Tuo tarpu kai kuriomis naktimis net iki 6 valandos ryto dirbusiems seimūnams už naktinį darbą mokama nebus.

 „Mes dirbame pagal kitokį įstatymą. Seimo nariams darbo diena nenormuota, nenumatytos ir atostogos. Tad niekas net nekėlė klausimo apie naktinio darbo apmokėjimą, – portalui 15min.lt sakė Seimo valdybos narė, „darbietė“ Virginija Baltraitienė. – O kanceliarijos darbuotojams, dirbantiems pagal darbo sutartis, už naktinį darbą privaloma mokėti.“Jei darbo organizavimas būtų geresnis, nebūtų reikėję mokėti žmonėms už darbą naktimis, mano Seimo pirmininko pavaduotoja V.Baltraitienė.
 

V.Baltraitienės teigimu, jei darbo organizavimas būtų buvęs geresnis,  nebūtų reikėję mokėti ir kanceliarijos darbuotojams. Būtų likę ne tik pinigų, bet ir žmonėms nebūtų reikėję dirbti naktimis. „Manau, kai kuriuos įstatymus buvo galima priimti pratęsus sesiją, – sakė V.Baltraitienė. – Nieko nebūtų atsitikę.“ 

Priimdamas kitų metų biudžetą ir jį lydinčius įstatymus, Seimas gruodžio 16-ąją  posėdžiavo iki 3 val. 30 min., gruodžio 18-ąją – iki 6 val. ryto, taip pat dirbo gruodžio 20 d., šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas