Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 08

Mokyklose plinta narkotikai: vartojančių daugėja, bet pareigūnai negali net apieškoti vaikų?

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras atliko tyrimą, kurio metu paaiškėjo, jog dvidešimt septyniose iš dvidešimt aštuonių mokyklų buvo aptikti narkotinių medžiagų pėdsakai. Vyraujanti medžiaga – kokainas, o šis narkotikas priskiriamas prie sunkiųjų kvaišalų. Viešumoje taip pat pasirodo pranešimų ir apie moksleivius, apsinuodijusius elektroninių cigarečių rūkomąja medžiaga. Kodėl moksleivių, vartojančių narkotikus, daugėja ir kokių prevencinių priemonių būtina imtis?

Apie tai portalo 15min videolaidoje „15/15“ diskutavo Baltijos psichikos sveikatos centro vadovas Darius Diržys, Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkė Rasa Bekėžienė ir Vilniaus Žvėryno gimnazijos socialinė pedagogė Jolita Raziulienė.

Policininkai negali net apieškoti?

– Jolita, kaip jūs suprantate mokytojų ir kitų švietimo įstaigų darbuotojų vaidmenį sprendžiant narkotinių medžiagų vartojimo problemą tarp nepilnamečių?

– Iš tikrųjų mokyklai tenka tikrai didelis vaidmuo kovojant su šia problema. Mūsų gimnazijoje ir kitose mokyklose yra vykdoma sisteminga prevencinė veikla ir organizuojamos įvairios prevencinės priemonės, skirtos psichoaktyvių medžiagų prevencijai vykdyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas