Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 27

NATO naikintuvai septynis kartus kilo lydėti Rusijos karinių orlaivių

NATO naikintuvai praėjusią savaitę septynis kartus kilo lydėti Rusijos karinių orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Naikintuvai
Naikintuvai / KAM nuotr.

Du kartus naikintuvai kilo rugsėjo 20 dieną: vieną kartą dėl orlaivio IL-20, kitą – dėl A-50. Abu jie skrido tarptautine oro erdve iš pagrindinės Rusijos dalies į Karaliaučių. Jie skrido be radiolokacinių atsakiklių ir skrydžių planų, palaikė ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC).

Trys atvejai fiksuoti rugsėjo 21-ąją dieną. Visus kartus fiksuoti orlaiviai TU-160, skridę iš Rusijos pagrindinės dalies į tarptautinę oro erdvę ir atgal. Vieną kartą juos lydėjo orlaiviai SU-27, atskridę iš Karaliaučiaus į tarptautinę oro erdvę ir atgal, du kartus – iš Rusijos pagrindinės dalies atskridę orlaiviai SU-35, kurie iš tarptautinės oro erdvės pasuko atgal į Rusiją.

Visais atvejais jie skrido be atsakiklių, planų, nepalaikė ryšio su RSVC.

Rugsėjo 22 dieną užfiksuotas orlaivis A-50, skridęs iš Karaliaučiaus į Rusiją. Jis skrido be radiolokacinio atsakiklio, su skrydžio planu, radijo ryšį su RSVC palaikė. Tuo pačiu NATO naikintuvai atpažino orlaivį IL-20, skridusį tuo pačiu maršrutu. Jis skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Rugsėjo 23 dieną NATO oro policijos naikintuvai atpažino orlaivį IL-20, skridusį iš pagrindinės Rusijos dalies į Karaliaučių. Orlaivis skrido be radiolokacinio atsakiklio, be skrydžio plano, radijo ryšį su RSVC palaikė.

NATO oro policijos misija vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai