Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 16

Nauja Artūro Skardžiaus versija: sąmokslą prieš jį režisuoja prezidentė

Seimo narys Artūras Skardžius pateikė naują versiją dėl jo atžvilgiu vykusio parlamentinio tyrimo. Jo bendražygiams stabdant tyrimo išvadų svarstymą Seime, politikas tvirtina, neva procesui spaudimą daro ne bet kas, o pati prezidentė Dalia Grybauskaitė ar bent jau jos artimiausia aplinka.

Tokią versiją A.Skardžius Seime pateikė komentuodamas jo frakcijos bičiulio Andriaus Palionio veiksmų pagrindu priimtą sprendimą šalinti tyrimo išvadas iš Seimo darbotvarkės.

„Atsirado visai kiti tekstai tose išvadose. Aš manau, Etikos ir procedūrų komisija sulygins su stenogramomis, su priimtais ten sprendimais. Ir ačiū Dievui, kad yra kreiptasi. Jokio vilkinimo čia nėra“, – A.Palionio iniciatyvą dėl išvadų kreiptis į etikos sargus sveikino A.Skardžius.

Po to Socialdemokratų darbo frakcijos atstovas užsipuolė tyrimo komisijos vadovą Vitalijų Gailių, apkaltindamas jį išvadų teksto savavališku perrašymu ir vis akcentuodamas, jog komisijos vadovas priklauso korupcijos byloje įtarimų sulaukusiam Liberalų sąjūdžiui.

„Viskas buvo paremta suklastotomis pažymomis, kurias teikė STT (Specialiųjų tyrimų tarnyba) kaip nuomonę, neturėdama tam teisių, – komisijos veiklą kritikavo A.Skardžius. – O būtent V.Gailius nurodė, kad tai yra STT išvada. Tai yra absoliuti klastotė. Ir tikrai toks žmogus negali dirbti toje komisijoje. Ypač – teisiamos partijos vicepirmininkas, pretenduojantis būti partijos pirmininku.“

Po V.Gailiaus atėjo Prezidentūros eilė. A.Skardžiui veikiausiai užkliuvo prezidentės patarėjo Mindaugo Lingės pozicija, kai jis pareiškė, kad Antikorupcijos komisijos išvados diskredituoja parlamentinius tyrimus.

„Kaip matote, išvada buvo kontroliuojama iš prezidentės patarėjų, nes juos labai nuvylė. Tokia užduotis, kurios, deja, teisiamos partijos vicepirmininkas, ponas Gailius, neįvykdė“, – sakė A.Skardžius.

VIDEO: Artūras Skardžius dėl savo bėdų kaltina Prezidentūrą

Primename, kad parlamentinis tyrimas patvirtino tiek A.Skardžiaus šeimos pajamas iš vėjo energetikos, tiek jo dalyvavimą siūlant jo šeimos verslui galimai naudingus įstatymo pakeitimus.

Be to, komisijos tyrimo eigoje išaiškėjo, kad A.Skardžiaus žmonos su partneriais Baltarusijoje valdomą verslą finansuoja Rusijos koncerno „Gazprom“ kontroliuojamas bankas. Vis dėlto komisijos išvadose visa tai apibūdinta tik kaip „interesų konfliktas“. V.Gailius tvirtina, kad tokias „kompromisines“ išvadas spaudė priimti valdančiųjų „valstiečių“ ir Socialdemokratų darbo frakcijų atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas