Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 22

Naują pasą gavusi 102-ejų metų vilnietė susigraudino

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdyba (toliau – Migracijos valdyba) tęsia tradiciją pagerbti naują asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą įsigyjančius šimtamečius. Šį kartą Migracijos valdybos darbuotojai apsilankė 103-iuosius einančios vilnietės Liudvikos Juodienės namuose.
Naują pasą gavusi 102-ejų metų vilnietė Liudvika Juodienė
Naują pasą gavusi 102-ejų metų vilnietė Liudvika Juodienė / Policijos nuotr.

Įdomios biografijos ir sudėtingo likimo Liudvika Juodienė pageidavo įgyti pasą – kaip ir pirmąjį asmens dokumentą nepriklausomoje Lietuvoje prieš aštuonis dešimtmečius. Atsižvelgiant į garbingą Liudvikos Juodienės amžių ir fizines galias, jos prašymas pasui gaminti buvo priimtas namų aplinkoje, naudojant mobilią biometrinių duomenų registravimo įrangą. Praėjus įprastam dokumento gaminimo terminui, vadinamasis naujos kartos pasas su asmens biometriniais duomenimis jai buvo atvežtas į namus. Naująjį dokumentą garbaus amžiaus sulaukusiai L. Juodienei įteikė Migracijos valdybos Pasų skyriaus viršininkė Edita Prilepskienė.

Lietuvos kariuomenės kapitono žmona, prisiekusi birutietė – Lietuvos didžiosios kunigaikštienės Birutės karininkų šeimų moterų sąjungos narė – glaudė naująjį asmens tapatybės ir pilietybės dokumentą prie krūtinės ir susigraudinusi linkėjo mylėti Lietuvą ir tos meilės mokyti vaikus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito