Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 13

Nauja serija mūšyje dėl Vilniaus perėjos: ant trispalvės – LGBTQ raidės

Vilniaus požeminės perėjos greta „Panoramos“ prekybos centro siena išvaizdą keičia bene kasdien. Seksualinių mažumų teises simbolizuojančią vaivorykštės vėliavą kelissyk ten pakeitė trispalvė, o savaitgalį ant jos įrėmintos LGBTQ raidės.
Požeminė perėja Vilniuje
Požeminė perėja Vilniuje / 15min nuotr.

Pirmą kartą ši sieną Vilniuje vaivorykštės spalvomis išpaišyta kovo 11-ąją. Vėliau jos nebeliko, siena buvo uždažyta Lietuvos vėliavos spalvomis.

Šią savaitę grupelė aktyvistų vėl buvo buvo atkūrę vaivorykštės spalvas, bet jos uždažytos nepraėjus nė porai dienų.

Sekmadienio vakarą ant sienos juodais dažais buvo įrėmintos raidės LGBTQ – tai simbolizuoja lesbietes, gėjus, biseksualus, translyčius ir „queer“ žmones.

Ši požeminė perėja greta „Panoramos“ prekybos centro tapo vienu iš atpažįstamiausių simbolių dėl visuomenėje kilusių ginčų apie LGBT+ žmonių teises.

Diskusijos paaštrėjo, kai Seimui buvo pateiktas įstatymo projektas, kuriuo būtų įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė.

Gegužę nedidele persvara Seimas įstatymą atmetė, liberalių pažiūrų politikai artimiausiais metais ar mėnesiais ketina jį teikti vėl.

Įstatymo šalininkai teigia, kad taip būtų sumažinta LGBT žmonių diskriminacija, išspręstos praktinės jų gyvenimo problemos. Bažnyčia ir konservatyvių pažiūrų politikai teigia, kad taip būtų sumenkinta tradicinės šeimos statusas ir žengtas pirmasis žingsnis link galimo įsivaikinimo tos pačios lyties žmonių šeimose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai