Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 12 11 /13:39

Nauji kandidatai į ministrus – „darbiečiai“ profesorius Dainius Pavalkis ir ekonomistė Svetlana Kauzonienė

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius, Darbo partijos Sveikatos reikalų komiteto narys 52 metų Dainius Pavalkis BNS antradienį patvirtino esąs tarp kandidatų į švietimo ir mokslo ministro postą.
Svetlana Kauzonienė
Svetlana Kauzonienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Į socialinės apsaugos ir darbo ministro pareigas prezidentei gali būti teikiama „darbietė“ 42 metų ekonomistė – finansininkė Svetlana Kauzonienė.

„Taip, yra tokie kandidatai. Man asmeniškai teikia viltį, kad šitie žmonės būtų pateikti prezidentei“, – antradienį Seime žurnalistams patvirtino A.Butkevičius.

Dainius Pavalkis taip pat sakė, kad kadenciją baigiančio ministro liberalo Gintaro Steponavičiaus darbuose mato ir teigiamų dalykų.

Prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė BNS antradienį patvirtino, kad kandidatų į ministrus pavardės yra pateiktos, tačiau jos kol kas neatskleidžiamos. Prezidentūra nekomentuoja ir galimų susitikimų su kandidatais.

Šiuo metu S.Kauzonienė yra Sveikatos apsaugos ministerijos Viešųjų pirkimų skyriaus vedėja. Anksčiau ji yra dirbusi įvairiose finansų, draudimo bendrovėse. 2004–2005 metais S.Kauzonienė buvo tuomečio ūkio ministro Viktoro Uspaskicho patarėja. Nuo 2005 metų dirba Sveikatos apsaugos ministerijoje.

Kandidatas į švietimo ir mokslo ministro postą D.Pavalkis BNS sakė, kad kaip ministras visų pirma dirbtų pagal Vyriausybės programą, nors teigė, kad, pavyzdžiui, dėl mokesčio už mokslą suvienodinimo visiems valstybės finansavimo negavusiems studentams reikėtų giliau padiskutuoti.

„Šitą reikėtų diskutuoti, turėtų būti socialinė lygybė, kaip Europos Sąjunga įvardija „social dimension“, bet reikės tada ieškoti papildomų resursų parengti tą pinigų kiekį, kurio neteks universitetai“, – svarstė kandidatas į ministro postą.

Jis taip pat sakė, kad kadenciją baigiančio ministro liberalo Gintaro Steponavičiaus darbuose mato ir teigiamų dalykų.

„Žiūrint į tai, kas buvo padaryta prieš tai buvusios Vyriausybės ir G.Steponavičiaus, negaliu pasakyti, kad tai yra visi absoliučiai blogi darbai (...), yra ir gerų darbų padaryta“, – teigė jis.

D.Pavalkis anksčiau yra buvęs Naujosios sąjungos (socialliberalų) nariu, su šia partija 2008 metais yra kandidatavęs į Seimą. Po nesėkmingų rinkimų socialliberali pernai įsiliejo į Darbo partijos gretas.

S.Kauzonienė Darbo partijos narė yra nuo pat jos įkūrimo 2003 metais, ji taip pat yra kandidatavusi 2008 metais su šia partija į Seimą.

Penktadienį prezidentė paskyrė 12 iš 14 Ministrų kabineto narių. Valstybės vadovė atmetė „darbiečių“ teiktas Loretos Graužinienės ir Virginijos Baltraitienės kandidatūras vadovauti Socialinės apsaugos ir darbo bei Švietimo ir mokslo ministerijoms.

Darbo partijos prezidiumas pirmadienio vakarą pasiūlė po tris kandidatus į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrus.

Paskirtasis premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius antradienį teigė, jog Darbo partijos pasiūlyti nauji kandidatai į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ir mokslo ministrus yra aukštos kompetencijos, jie labai tinkami eiti minėtas pareigas.

„Praktiškai esu apsisprendęs, kokie žmonės turėtų būti, tikrai yra su labai aukšta kompetencija, su darbo patirtimi tiek moksle, tiek valstybės tarnyboje. Manau, tikrai neturėtų kilti jokių ginčų ir abejonių dėl jų paskyrimo“, – sakė būsimos Vyriausybės vadovas.

Pasak A.Butkevičiaus, prezidentei Daliai Grybauskaitei jis teiksiąs po vieną kandidatą į ministro postą. Apie Darbo partijos pateiktus kandidatus valstybės vadovę jis jau informavo.

Nauja Vyriausybė dirbti pradės po to, kai Seimas patvirtins jos programą, o ministrai duos priesaiką. Prognozuojama, kad tai įvyks ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas