Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji Teisėjų taryba rinks vadovybę

Visuotiniame teisėjų susirinkime išrinkta naujoji Teisėjų taryba pirmadienį rinks vadovybę – tarybos pirmininką, pavaduotoją ir sekretorių. 
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Teisėjų taryba

Vadovybė renkama iš Teisėjų tarybos narių slaptu balsavimu. Išrinktieji pareigas eina dvejus metus. 

Vadovybė laikoma išrinkta, jei už ją nubalsuoja daugiau nei pusė Teisėjų tarybos narių. Nė vienam iš trijų kandidatų nesurinkus daugiau kaip pusės balsų skelbiamas pakartotinis balsavimas. 

Rinkimuose dalyvaujant dviem kandidatams arba pakartotinio balsavimo metu nė vienam kandidatui nesurinkus daugiau kaip pusės Teisėjų tarybos narių balsų, organizuojami nauji vadovybės rinkimai.

Spalio viduryje Visuotinis teisėjų susirinkimas suformavo naują Teisėjų tarybą. Jos nariais tapos Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkė Gabrielė Juodkaitė-Granskienė ir šio teismo teisėjai Andžejus Maciejevskis bei Artūras Ridikas, Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai Justas Namavičius ir Tomas Venckus, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjas Ramūnas Gadliauskas, Kauno apygardos teismo pirmininkas Marius Bartninkas, Klaipėdos apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas Aurimas Brazdeikis, Vilniaus apygardos teismo teisėja Rūta Petkuvienė, Regionų administracinio teismo pirmininkas Gediminas Užubalis, Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėja Sigita Meškauskienė, Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmų teisėjas Aivaras Naujalis, Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė Viktorija Šelmienė ir Šiaulių apylinkės teismo pirmininkas Ernestas Šukys.

Teisėjų taryba – vykdomoji teismų savivaldos institucija, užtikrinanti teismų ir teisėjų nepriklausomumą.

Ją sudaro 17 teisėjų, dirbančių skirtinguose teismuose ir turinčių ne mažesnį kaip trejų metų teisėjo darbo stažą bei nebaustų drausminėmis nuobaudomis.

Tarybos įgaliojimų laikas yra ketveri metai, jos nariais teisėjai gali būti renkami ne daugiau kaip dviem kadencijoms iš eilės.

Taryba yra ir patariamasis balsas prezidentui skiriant teisėjus, taip pat dėl jų paaukštinimo, perkėlimo ir atleidimo iš pareigų, dėl teismų pirmininkų, pirmininkų pavaduotojų, skyrių pirmininkų skyrimo ir atleidimo iš pareigų, dėl teisėjų skaičiaus teismuose nustatymo ar pakeitimo.

Autorius: Adomas Zienka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai