Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 13 /16:54

Vyriausybė užtruko: posėdis dėl COVID-19 suvaldymo vėlavo daugiau nei 2 valandas

Sekmadienį į pirmąjį pasitarimą ir posėdį susirinkusi naujoji Vyriausybė svarsto tolesnį COVID-19 valdymo planą. Nors ministrai ir ekspertai į Vyriausybę susirinko apie 14 val., žinių apie būsimą karantiną ir tai, ko ketinama imtis siekiant suvaldyti pandemiją – nėra. Pasitarimas ir užsitęsė, o posėdis nukeltas 2 val. vėliau ir turėtų prasidėti 17 val. Tačiau net ir 17 val. jis neprasidėjo: posėdis prasidėjo tik prieš pusę šešių vakaro.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Vyriausybės posėdyje bus svarstoma, kaip toliau bus valdoma pandemija“, – BNS anksčiau sakė premjerės atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

Profesorius V.Kasiulevičius pateikė šešis koronaviruso suvaldymo būdus: svarbiausia – mažinti žmonių judėjimą

Penktadienį vos gavusi Seimo įgaliojimus veikti premjerė Ingrida Šimonytė ir ministrai tarėsi su ekspertais dėl naujų priemonių mažinti COVID-19 plitimą.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Ministrai renkasi posėdžiui Vyriausybėje
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ministrai renkasi posėdžiui Vyriausybėje

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys BNS tvirtino, kad bus tariamasi dėl žmonių judėjimo ribojimų, vakcinavimo, lovų gydymo įstaigose, slaugos ir globos įstaigų darbo, ugdymo. Jis teigė, kad ekspertai pasiūlė įversti naujas „rimtas nacionalinio lygio priemones“, tačiau neatskleidė, ar kalbama apie komendanto valandą.

I.Šimonytė anksčiau šią savaitę tvirtino, kad siekiant suvaldyti koronaviruso pandemijos plitimą reikės griežtinti karantino sąlygas, ir dėl jų žadėjo įsiklausyti į ekspertų nuomones.

Pastarosiomis dienomis naujų susirgimų skaičius per parą perkopė 3 tūkst., mirčių skaičius svyruoja apie 30. Kadenciją baigusi Sauliaus Skvernelio Vyriausybė nuo šios savaitės vidurio sugriežtino karantino sąlygas, tačiau naujoji valdžia, taip pat ir prezidentas Gitanas Nausėda, sprendimus vadina nepakankamais.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Ministrai renkasi posėdžiui Vyriausybėje
Arno Strumilos / 15min nuotr./Ministrai renkasi posėdžiui Vyriausybėje

Naujasis sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys šeštadienį teigė, kad dėl karantino ribojimų griežtinimo vis dar tariamasi su ekspertais, priemonės bus įvardytos sekmadienį po 15 val. prasidėsiančio Vyriausybės posėdžio. Anot jo, nauji ribojimai bus susiję su mobilumu, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) procesų sutvarkymu, gydymo įstaigų funkcionalumo užtikrinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas