Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujovė Kretingos rajone – nemokamos plaukimo pamokos antrokams

Nuo rugsėjo vidurio visiems Kretingos rajono antrokams pirmą kartą suteikta galimybė nemokamai lankyti plaukimo pamokas. Jos fizinio ugdymo pamokų metu vyks Kretingos sporto centro baseine.
Plaukimo pamokos Kretingos sporto centre
Plaukimo pamokos Kretingos sporto centre / Kretingos raj. savivaldybės nuotr.

„Suprantame, kaip svarbu, kad kuo daugiau vaikų išmoktų plaukti, todėl sužinojus, kad Nacionalinė sporto agentūra tam skyrė nedidelį finansavimą, kurio būtų užtekę tik mažai daliai mokinių, nuspręsta reikšmingą dalį reikalingų lėšų apmokėti iš rajono biudžeto, – sakė Kretingos rajono savivaldybės vicemerė Vaida Jakumienė. – O dabar galime pasidžiaugti, kad šiais mokslo metais plaukti mokysis net 400 moksleivių – 258 moksleiviai iš Kretingos mokyklų ir 142 – iš rajono mokyklų.“

Antrokams pagal Mokymo plaukti ir saugaus elgesio vandenyje programą iš viso skirtos 32 plaukimo pamokos. Jų metu vaikai susipažins su saugiu elgesiu vandenyje bei prie vandens, mokysis įvairių fizinių pratimų (sulaikyti kvėpavimą, plūduriuoti, atsimerkti po vandeniu, panerti, plaukti naudojant įvairias pagalbines priemones), žaidimų vandenyje, taip pat bus mokoma saugiai šokti į vandenį, plaukti įvairiame gylyje ir įvairiomis padėtimis bei kt.

Mokinių pavėžėjimu į plaukimo pamokas rūpinsis pačios mokyklos. Antrokai plaukti mokysis kartą per savaitę.

Galimybė vesti plaukimo pamokas Kretingos rajono mokyklų antrų klasių mokiniams atsirado po to, kai praėjusių metų rudenį buvo atidarytas Kretingos sporto centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas