Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 26

Neblaivus traumą patyręs Lukas liko be ligos išmokos: „Nemanau, kad valstybė su manimi pasielgė teisingai“

Vilniuje gyvenantis Lukas daugiau nei tris mėnesius turėjo gyventi skolon – skolintis būtinoms išlaidoms, būsto nuomai. Taip nutiko dėl to, kad jis, neblaivus važiuodamas paspirtuku, patyrė traumą ir jam nepriklausė jokios „Sodros“ išmokos. Teisininkė Aušrinė Onaitienė sako, kad „Sodra“ eina lengviausiu keliu – jei konstatuota, kad laikino nedarbingumo atsiradimo metu žmogus buvo neblaivus, vadinasi, ir ligos išmoka jam nepriklauso. Tačiau juk tas neblaivus žmogus irgi mokėjo mokesčius, tad kodėl jis negali pasinaudoti iš esmės ne valstybės, o savo pinigais?
Paspirtukas
Žmogus krenta nuo paspirtuko. Asociatyvinė nuotr. / 123rf.com nuotr.

Kaip pasakojo Lukas, traumą jis patyrė maždaug prieš metus ir daugiau nei tris mėnesius buvo nedarbingas. Savo darbo jis negali atlikti nuotoliu – į darbą jam eiti būtina.

Nors įvykis buvo jau senokai, tačiau tik dabar, sako Lukas, jis baigia atiduoti skolas, susikaupusias per ilgesnį nei trijų mėnesių nedarbingumą.

Traumą patyrė važiuodamas paspirtuku

„Tą vakarą buvau išgėręs ir vakare namo nutariau grįžti paspirtuku. Važiavau, kritau, lūžo čiurna. Kad tai – ne šiaip sau patempimas, o lūžis, pajutau iš karto. Todėl paskambinau bendruoju pagalbos telefonu“, – pasakojo Lukas.

Į įvykio vietą atvažiavę ir vyrą apžiūrėję medikai, sako Lukas, ir buvo pirmieji, kurie pasakė, jog jis negaus nedarbingumo išmokos – mat yra išgėręs. „Vargšelis“, – juokaudami Luką užjautė paramedikai.

Į įvykio vietą atvažiavo ir policijos pareigūnai. „Iš karto vietoje nustatė girtumą. Policija atvažiavo iš karto, bet man absurdiškai atrodo toks reagavimas“, – kalbėjo Lukas.

Anot jo, pasitaiko, kad dėl rimtesnių įvykių ar pažeidimų policijos tenka laukti ilgai: „O čia pats nukritau, prisiimu kaltę ir sužeidžiau tik save. Juokingai atrodė.“

„Buvo labai sunkus laikas“

Vyrui nustatytas 1,5 promilės girtumas. Kaip ir sakė paramedikai, Lukas iš „Sodros“ negavo nedarbingumo išmokos, nors jis dirba su darbo sutartimi ir yra mokėjęs visus mokesčius.

„Kadangi dirbti negalėjau ilgiau, nei tris mėnesius, gyventi teko iš šeimos, iš draugų malonės“, – pasakojo vilnietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas