Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 14

Negailestinga jūra: Giruliuose poilsiavusias vilnietes nunešė pasikeitusi srovė

Ketvirtadienio popietę Giruliuose skendo paauglė ir drauge su ja poilsiavusi brandaus amžiaus moteris. Vilnietes į jūrą ėmė traukti pasikeitusi srovė, išgelbėta vyresnė moteris buvo pristatyta medikams. Gelbėtojai kviesti ir vakare prie jūros pramogavusiems svečiams iš Juodkalnijos.

Klaipėdos paplūdimiuose ketvirtadienio rytą kabojo geltona vėliava, leidžianti maudytis jūroje. Po pietų vėjo kryptis ėmė keistis iš vakarų į šiaurės vakarų. Padidėjo jūros trauka. Tuo metu, kai kryptys ėmė keistis, Giruliuose pramogavo vilniečių kompanija. 15 metų paauglė ir 65-erių moteris maudėsi gana seklioje vietoje. Tačiau padidėjusi jūros trauka ėmė jas nešti į tolį.

Pavojų pamatę gelbėtojai vasarotojas pasiekė vandens motociklu.
Į krantą pargabenta paauglė buvo sušalusi, su ja buvusiai vyresnio amžiaus moteriai prireikė medikų pagalbos. Moteris buvo išsigandusi, nuvargusi, prigėrusi vandens.

Klaipėdos gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki atkreipia dėmesį, kad jūroje situacija dėl pasikeitusio vėjo gali kardinaliai kisti. Sustiprėjęs vėjas gali nejučia imti traukti į gylį ir pačiam žmogui išplaukti tampa sudėtinga.

„Iškabinę raudonas vėliavas, draudžiančias maudytis, mes sulaukiame poilsiautojų priekaištų. Kaip gali būti – jie atvyko iš kitų miestų, taip šilta, o maudytis negalima. Pyksta, barasi. Tačiau vis tiek jie renkasi būti tuose paplūdimiuose, kur budi gelbėtojai, užuot ėję ten, kur jų nėra“, – pastebėjo A.Siakki.

Dar vienas incidentas fiksuotas Melnragėje, jau po 21 val., kai gelbėtojai baigia darbą.

Pliaže ilsėjosi vasarotojai iš Juodkalnijos, į Lietuvą atvykę kemperiu. Jūroje maudėsi paaugliai vaikai. Vieną jų ėmė nešti bangos. Gelbėtojai jau buvo baigę darbus, todėl apie neva matomą skęstantį paauglį pranešta bendruoju pagalbos telefonu. Į paplūdimį atvykę ugniagesiai gelbėtojai rado paauglį jau krante. Kartu buvę paaugliai paaiškino, kad dėl jūros ošimo negirdėję kvietimo grįžti į krantą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas