Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 09 /10:35

Negavęs šešėlinio portfelio žymus operos solistas Vytautas Juozapaitis išliejo apmaudą

Prieš kelias dienas šešėlinę Vyriausybę pristatęs konservatorių lyderis Andrius Kubilius prisidarė bėdos. Kai kurie ambicijomis kunkuliuojantys dešinieji įsižeidė negavę šešėlinių ministrų portfelių.
Operos solistas Vytautas Juozapaitis.
Operos solistas Vytautas Juozapaitis. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nesutarimų liepsną konservatorių gretose įžiebė išplatintas partijos ir Seimo naujoko, žymaus operos solisto Vytauto Juozapaičio ilgas laiškas, rašo „Lietuvos rytas“. Parlamentaras išliejo apmaudą ne tik dėl to, kad šešėlinis kultūros ministro postas buvo patikėtas ne jam, o A.Kubiliaus aplinkos žmogui Mantui Adomėnui, bet ir išplakė partijos vadovybę.

Pirmiausia dainininkas priminė, kad jis, tapęs „vienu partijos veidų“, labai nusipelnė pritraukiant konservatoriams fizinių asmenų finansinę paramą, be to, jį rinkėjai išrinko į pirmųjų partijos asmenų dešimtuką.

Cituodamas Vytautą Landsbergį dainininkas paskelbė, jog „partija serga“, o A.Kubilių ir jo aplinką apkaltino užkulisinėmis intrigomis, tik lojalių asmenų rėmimu, kitus laikant „ant atsarginių suolelio ne pirmą kadenciją”.

Papildyta: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys, TS-LKD Tarybos narys profesorius Vytautas Juozapaitis griežtai ir vienareikšmiškai paneigė antradienį žiniasklaidoje išplatintą pranešimą apie neva jo išreikštą asmeninį nepasitenkinimą ar tariamo politinio revanšo siekį.

„Savo partijos nariams išplatintame laiške, skirtame tik TS-LKD nariams, išreiškiau savo ir kitų partijos narių susirūpinimą dėl partijos pirmininko rinkimų išvakarėse kylančių prieštaringų sprendimų, kurie gali sutrukdyti TS-LKD siekiui tapti ne tik vyraujančia politine jėga Lietuvoje, bet ir neginčijamu moraliniu garantu. Pabrėžiu, kad TS-LKD yra demokratinė politinė partija, kurioje nuomonių įvairovė yra sveikintina ir skatinama.

Tą liudija ir partijos resursais kiekvienam partijos nariui išplatintas mano laiškas, kuris skirtas išskirtinai vidiniam organizacijos naudojimui. Esu tikras, kad mūsų politinė partija yra brandi, tautos lūkesčiams atstovaujanti jėga, kuri savo viduje kylančius klausimus sprendžia išskirtinai savo narių intelektinio ir vertybinio potencialo dėka. Linkėdamas kuo geriausios kloties visiems pretendentams į partijos vadovo postą, patikinu visuomenę, kad bet kuris mūsų narių sprendimas bus priimtas besąlygiškai ir tikiu, kad jis bus pats geriausias Lietuvai“, – sakoma V.Juozapaičio pranešime.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas