Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 22

Negavote vietos Vilniaus darželyje? Nieko tokio – nusipirksite

Eilės į Vilniaus miesto darželius tapo jau legenda – jos egzistuoja daugybę metų. Ir net savivaldybei tvirtinant, kad problema iš esmės išspręsta, laukiančiųjų vis dar gausu. Tad, matyt, į tokius vilniečius ir nusitaikyta socialiniuose tinkluose, kur pasirodė skelbimas apie parduodamą vietą viename iš sostinės darželių. Savivaldybė sako, kad apsikeisti vietomis tėvai galėtų, tačiau pardavinėti yra paprasčiausiai nelegalu.
Lopšelio - darželio „Bajorėlis“ atidarymas
Darželis

Skelbimas ir sudomino, ir papiktino

„Sveiki, parduodama vietą į darželį Užupiukas. Informuokite, jei domina“, – taip skambėjo skelbimas vienoje feisbuko grupėje, kurioje susibūrę vilniečiai tėvai, besidomintys priėmimu į Vilniaus darželius 2023 metais.

Po skelbimu pasipylė komentarai. Ir nors susidomėjusiųjų atsirado, dauguma komentatorių vis dėlto piktinosi tokia „prekyba“.

„Tokius reik teisėsaugai priduot“, – buvo tik vienas iš daugelio panašių komentarų.

Skelbimas apie vietos darželyje pardavimą
Skelbimas apie vietos darželyje pardavimą

Galima apsikeisti

Vilniaus miesto savivaldybė tvirtina, kad skelbimą matė, tačiau esą negali pakomentuoti „šio asmens posto ir neteisėtų veiksmų“.

Vis dėlto gavus vietą darželyje ne ten, kur norėtų, tėvai turi šiokių tokių galimybių ją pakeisti.

„Galimybė apsikeisti vietomis darželiuose yra, tačiau pagal nustatytą tvarką – tų pačių gimimo metų vaikų tėvams (globėjams), pasirašiusiems dvišales ugdymo sutartis su įstaigomis, į kurias tuo metu yra priimti jų vaikai, abipusiu susitarimu suteikiama galimybė apsikeisti įstaigomis.

Norint tai įgyvendinti, reikia pateikti pasirašytą prašymą Vilniaus miesto savivaldybės administracijos ikimokyklinio ugdymo skyriui elektroniniu paštu savivaldybe@vilnius.lt, pašto adresu Konstitucijos pr. 3, LT-09601 Vilnius arba atvykus į Klientų aptarnavimo skyrių adresu Konstitucijos pr. 3, Vilnius“, – tvirtina Vilniaus miesto savivaldybė.

Savivaldybės teigimu, šiuo metu Vilniaus darželiuose yra 716 laisvų vietų. Eilėje, kaip teigiama, laukia 1 289 vaikai, iš kurių 415 lanko privačius darželius.

Bendrai savivaldybės pavaldumo darželius lanko beveik 29 tūkst. vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus