Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Nei intensyvi, nei savo kampais aštri“: A.Zabarauskas įvertino kandidatų rinkimines kampanijas

Komunikacijos ekspertas ir buvęs prezidento Gitano Nausėdos vyr. patarėjas komunikacijai Aistis Zabarauskas, laukiant šalies vadovo rinkimų rezultatų, 15min studijoje palygino abiejų kandidatų rinkimines kampanijas.
Aistis Zabarauskas
Aistis Zabarauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak A.Zabarausko, rinkimų kampanija galėjo būti gerokai aštresnė ir intensyvesnė.

„Rinkimų kampanija nebuvo nei intensyvi, nei savo kampais aštri, kokia ji galėtų būti“, – kalbėjo komunikacijos ekspertas.

Tiesa, antrasis turas, pasak jo, buvo įdomesnis nei pirmasis.

„Pirmame ture mums pagrindinis klausimas buvo ne pačios rinkimų kampanijos ir kiek jos yra profesionaliai sustyguotos. Čia ne priekaištas komandoms – aš manau, kad tai yra normalu. Tos rinkimų kampanijos buvo bazinio lygio“, – teigė A.Zabarauskas.

„Pirmame ture įdomiausias klausimas buvo, kokia Lietuvos dalis toliau ieškos gelbėtojų, kurie trina logiką į miltus ir kalba dalykus, kurie realiai neįgyvendinami. Jie patys tai supranta, bet jie manipuliuoja rinkėjais“, – pridūrė jis.

Pasak jo, dvi savaitės tarp pirmojo ir antrojo turo nebuvo tokios „turbulentiškos“, nors G.Nausėda komunikavo gana agresyviai sulaukus pirmojo turo rezultatų.

„Jis išnešė tris temas, tris atakos kryptis prieš savo oponentę. Oponentė į tai neatsakė niekuo tokiu lygiaverčiai aštriu ir čia, manau, irgi buvo pasirinkta laikysena. Aš manau, kad tai yra teisinga laikysena nepulti teisintis, nes tada tu prarandi iniciatyvą. Palyginsiu su aikido, kuris priešininko energiją ne sulaiko, o nuleidžia pro šoną, tai čia ko gero jos komanda pasirinko panašiai“, – įžvalgomis dalijosi ekspertas.

Anot jo, tai, koks bus antrasis turas, rodė ir per šias dvi savaites vykę debatai, kurie nebuvo ypatingai aštrūs.

Tiesa, per debatus Daukanto aikštėje, pasak A.Zabarausko, G.Nausėda padarė klaidų, taip pat klaida galima laikyti ir sekmadienį per G.Nausėdos feisbuką išplatintą kvietimą žmonėms stebėti rinkimų rezultatus Prezidentūros kieme.

„Kuo jis garsus, kur jo stiprybė yra? Tai emocinis išsilaikymas, romumas, sukalibravimas situacijas ir pašnekovo. Tuomet, kai jis tą praranda, jis praranda savo pagrindinę stiprybę. Sakydamas, kad jūs čia bandote mane nuploti, manęs nenuplosite – jam yra tai per žemo lygio veiksmas. Kaip ir šiandien – jis gerokai kokybiškiau gali komunikuoti nei kad pakviesdamas stebėti rinkimų rezultatus į Prezidentūrą. Tai yra ne jo lygio veiksmas, kuris siunčia signalą – tie, kas nori manipuliuoti teisės aktais sau naudinga linkme, darykite tai, nes ir aš tai darau“, – kalbėjo A.Zabarauskas.

Jis pabrėžė, kad rinkimuose kiekvienas veiksmas yra svarbus ir kova vyksta iki pat rinkimų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas