Atliekant sugriežtintą įvežamų produktų kokybės kontrolę, buvo atrinkti gamintojo ,,Ariols“ (Latvija) šaldyti „Koldūnai 800+200“ (išfasuoti po 1 kg, tinka vartoti iki 13-05-2014) ir koldūnai „Pinigėliai“ (po 500 g, tinka vartoti iki 12-05-2014) mėsos įdaro kiekiui nustatyti.
Produktų mėginius ištyrus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, nustatyta, kad įdaro kiekis koldūnuose mažesnis, nei nurodyta ženklinimo etiketėse. Faktiniai mėsos įdaro kiekiai sudarė 42,8 proc. ir 47,1 proc., nors pagal gamintojo ženklinimo etiketėse nurodytą informaciją, mėsos įdaro kiekis turėjo būti 50 proc.
Kauno valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, minėtų partijų koldūnų tiekimas rinkai sustabdytas. Papildomai ištirti atrinkta dar 10 įvairių rūšių koldūnų mėginių. Jei ištirtų šaldytų koldūnų įdaro kiekiai neatitiks nurodytų etiketėse, produktai bus grąžinti tiekėjui.