Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nepasimaukite: siūlomi pigūs Vilniaus autobusų ir troleibusų bilietai – tik apgaulė

Socialiniame tinkle „Facebook“ antradienio vakarą pasklido pasiūlymas labai pigiai įsigyti pusmetį galiosiantį JUDU bilietą. Sostinės autobusais ir troleibusais esą bus galima šešis mėnesius važiuoti vos už 2,35 euro. Po įrašu, kuris iš pirmo žvilgsnio atrodo lyg paskelbtas įmonės „Vilniaus viešasis transportas“, atsirado net komentarų apie sėkmingai įsigytą ir naudojamą kortelę. Tačiau VVT ir JUDU įspėja – nepasimaukite, tai apgaulė.
JUDU kortelė
JUDU kortelė / JUDU nuotr.

„Išskirtinis pasiūlymas vilniečiams!

„Vilniaus viešasis transportas“ 27-ojo gimtadienio proga! Įsigykite naują JUDU kortelę ir naudokitės neribotomis kelionėmis visomis transporto priemonėmis 6 mėnesius tik už 2,35 Eur!

Paskubėkite, pasiūlymas galioja tik pirmiesiems 500 klientų!

Pasiūlymas galioja 7 dienas!

Daugiau informacijos rasite paspaudę žemiau esančią nuorodą!“, – rašoma pranešime, kurį paskelbė puslapis, labai panašus į VVT puslapį feisbuke.

Melagingas skelbimas apie pigius viešojo transporto bilietus Vilniuje
Melagingas skelbimas apie pigius viešojo transporto bilietus Vilniuje

Kaip tik tai gali tapti tikrais spąstais neįsigilinusiems žmonėms, nes atidžiau pažiūrėjus tampa aišku – kažkas čia negerai.

Visų pirma, informaciją apie tokį gundantį pasiūlymą skelbia, ne „Vilniaus viešasis transportas“, o „Viešasis transportas Vilniuje“. O pati nuoroda tokia, kad išties reikėtų gerai susimąstyti prieš ją spustelint.

Tiesa, po šiuo įrašu atsirado įrašų, kaip korteles žmonės jau gavo ir jos veikia. Tik kad tų komentatorių pavardės labai panašios į tokias, kokiomis naudojamasi netikrose socialinių tinklų anketose.

Tarkim, Gabrielė Sakalauskas, Laura Sabonis ir t.t.

Tiek „Vilniaus viešasis transportas“, tiek SĮ JUDU („Susisiekimo paslaugos“) suskubo neigti šią „akciją“.

„Viešojo transporto keleiviai, IŠLIKITE BUDRŪS – tai SUKČIAI“, – po neva reklaminiu įrašu paskelbė komentarą JUDU, nurodydama, kur būna tikroji informacija apie bilietus ir viešąjį transportą Vilniuje.

Įspėti keleivius suskubo ir VVT: „Viešojo transporto keleiviai, IŠLIKITE BUDRŪS!!!

UAB „Vilniaus viešasis transportas“ vardu platinami melagingi įrašai apie galimybę įsigyti JUDU kortelę, o už 6 mėnesių viešojo transporto bilietą mokėti 2,35 Eur.

Prašome išlikti budriems ir nespausti nuorodų nepatikimuose puslapiuose — TAI SUKČIAI“, – rašoma bendrovės feisbuke.

Liepos mėnesį panašūs skelbimai irgi buvo pasirodę, tuomet netikroje „Facebook“ paskyroje pavadinimu „Vilniaus viešojo transporto kortelė“ platinama tokio turinio žinutė:

„Gaukite metus nemokamo viešojo transporto. Įmonė nusprendė paremti Vilniaus gyventojus dėl padidėjusių mokesčių . Viskas, ką jums reikia padaryti, tai pereiti prie žemiau esančios nuorodos ir užpildyti trumpą apklausą“, – teigiama melagingame pranešime, šalia kurio patalpinta ir nuoroda į tariamą apklausą.

15min verdiktas: melas. Nei „Vilniaus viešasis transportas“, nei JUDU tokios akcijos neorganizuoja. Tai apgaulės schema, skirta išvilioti asmens duomenis ir pinigus.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas