Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 09

Nepasiturinčiųjų būrys didėja: panevėžiečiams maisto paketų reikia vis daugiau

Nepasiturintiems šalies gyventojams pradėta dalinti šiais metais jau penktoji parama maisto produktais. Panevėžio mieste paramos krepšeliai bus dalijami spalio 24–28 dienomis labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ Panevėžio skyriuje.
Senjorai
Senjorai / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Parama mažas pajamas gaunantiems žmonėms šiemet dar bus dalinama ir gruodžio mėnesį. Kartu su gruodžio mėnesio maisto produktų dalijimu gyventojai sulauks ir paramos higienos priemonėmis.

Paramos krepšelis gausesnis

Spalio mėnesio dalijimo metu sunkiau besiverčiančius gyventojus pasieks paramos krepšelis, kurį sudarys 10 maisto produktų: kiaulienos konservai, vištienos konservai, ekologiškos ryžių kruopos, konservuoti žalieji žirneliai, pirmos rūšies kvietiniai miltai, greito paruošimo avižų košė su džiovintais vaisiais, ekologiškas baltasis cukrus, konservuota šiupininė sriuba, ekologiškas pienas, ekologiškos grikių kruopos. Ekologiškų grikių kruopų paramos gavėjai gaus po du vienetus.

Ateis daugiau žmonių

Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ Panevėžio skyriaus vadovė Justina Tubienė naujienų portalui JP aiškino, kad maisto paketai Panevėžio gyventojams bus dalinami paskutinį spalio mėnesio savaitę.

„Maisto paketus dalinsime spalio 24–28 dienomis. Paketų pasiimti ateis daugiau žmonių, nei buvo paskutiniajame dalinime rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais. Padidėjo net 350 asmenų. Jei kiek anksčiau maisto paketus dalinome 5 050 asmenų, tai spalio mėnesio pabaigoje jų jau bus 5 400. Tik negaliu pasakyti, ar tai ukrainiečiai, ar panevėžiečiai. Maisto paketus gaunančių asmenų sąrašus sudarinėja Panevėžio socialinių paslaugų centras“, – sakė J.Tubienė.

Paketus gauna ir ukrainiečiai

Pasak labdaros ir paramos fondo Panevėžio skyriaus vadovės, atsiimti maisto paketų kaskart ateina vis daugiau žmonių.

„Nieko keisto, kad nepasiturinčiųjų skaičius auga. Kainos kyla, brangsta elektra, kuras, dujos, o žmonių pajamos liko tokios pačios. Be to, Panevėžio krašte apgyvendinti ukrainiečiai, kuriems skirtos kortelės iš „Maisto banko“ apsipirkti parduotuvėse. Jie sužino informaciją apie galimybę gauti maisto paketus. Pirmiausia jie nukreipiami į Socialinių paslaugų centrą, o iš čia – į „Maisto banko“ Panevėžio skyrių. Nesvarbu, kur jie gyvena – mieste, ar rajone. Svarbu, kad juos pasiektų parama“, – teigė J. Tubienė ir priminė, kad spalio 14–15 dienomis vyks 33-oji „Maisto banko“ akcija, kuri vyks 72 skirtingose Lietuvos vietovėse.

Paramos gavėjų daugėja

Maisto produktus gali gauti tie gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui šiuo metu neviršija 220,50 eurų per mėnesį. Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos nustatyta tvarka, parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija nurodytą sumą per mėnesį. Išimties atvejus ir jiems taikomus dydžius nustato kiekviena savivaldybė individualiai.

Spalio mėnesį paramą gaus beveik 200 tūkst. paramos gavėjų. Paramos gavėjų yra apie 12 tūkst. daugiau nei praeitais metais tuo pačiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas