Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 07

Neranda vietos Klaipėdos kapinėms: dairomasi ir į Kretingos rajoną

Klaipėdos kapinėms vis augant, miesto valdžia dairosi, kur galėti atsirasti nauja vieta amžinajam poilsiui. Nerandant jos Klaipėdos rajone, pradėta dairytis į Kretingos valdas.
Lėbartų kapinėms dar prognozuojami treji metai. Klaipėdos regione desperatiškai ieškoma naujos vietos laidojimams.
Lėbartų kapinės sparčiai pildosi. Klaipėdos regione desperatiškai ieškoma naujos vietos laidojimams. / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Antradienį buvo surengtas nuotolinis pasitarimas dėl Klaipėdos miesto kapinių plėtros galimybių studijos. Kaip pasakojo posėdyje dalyvavęs vicemeras Arūnas Barbšys, anksčiau užsakyta galimybių studija papildyta naujomis sąlygomis, ieškoti vietos ne tik Klaipėdos, bet ir Kretingos rajone.

Kiek anksčiau galimybių studijos rengėjai buvo pranešę, kad Lėbartų kapinės užsipildys jau kitąmet. Teisės aktai numato, kad kapinių plotas negali viršyti 40 hektarų, o kapinės Lėbartuose jau viršija 60.

Klaipėdos kapinių plėtros klausimas nagrinėjamas jau kelerius metus. Aišku tiek – mieste vietos kapinėms nėra. Dabar aiškėja, kad ir aplinkiniuose rajonuose kebloka rasti žemės plotų, kur kapinių kaimynystei pritartų ir aplinkiniai gyventojai. Buvo įvardyta teritorija prie Sarčių kaimo, Kretingalės seniūnijoje, tačiau nepasitenkinimą išreiškė vietiniai žmonės.

Klaipėdos miesto savivaldybė kelis kartus skelbė ir pirkimą galimybių studijai atlikti. Du kartus skelbtuose konkursuose neatsirado nė vieno dalyvio. Konkursas paskelbtas trečią kartą. Prieš dvi savaites pavyko rasti bendrovę, kuri įsipareigojo atlikti studiją.

Galimybių studijų rengėjai turi aptarti galimą kapinių plėtrą su vietiniais ir politikais.

Kaip teigė A.Barbšys, vietos bus ieškoma jau ne tik Klaipėdos rajone, bet ir Kretingos.

Vienas iš galimų variantų – Petrikaičių kaimas. Čia kapinės jau yra, būtų projektuojama jų plėtra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas