Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 22

Neringa atsisako fejerverkų: argumentų sprendimui daug

Neringos politikai ketvirtadienį pritarė siūlymui atsisakyti fejerverkų. Nuspręsta, kad unikalus pusiasalis – netinkama vieta tokiai pramogai.
Naujųjų sutiktuvės sostinės rajone Pilaitė
Fejerverkai / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Neringos meras Darius Jasaitis teigė, kad argumentų atsisakyti fejerverkų buvo daug. Vienas jų – oro tarša. Pasidžiaugus švieselėmis, lieka šiukšlių, kurios sukrenta vandenį ar lieka krante. Meras pabrėžė, kad retas tas šiukšles susirenka.

Jau kiek anksčiau gamtininkai akcentavo, kad fejerverkai kelia stresą gyvūnams. Į garsą reaguoja tiek naminiai augintiniai, tiek laukiniai. Ypač pavasarį, kai paukščiai peri ir tupi lizduose. Garsas gali juos išbaidyti nuo perimų jauniklių.

„Tačiau pagrindini dalykas, kurį aš akcentuoju, – pavojus sveikatai. Visi esame buvę prie susibūrimų prie eglių ir stebėję, kad kokia raketa neįskristų į veidą. Viena akimirka džiaugsmo gali kainuoti sveikatą. Neringoje turime tik vieną budintį greitosios pagalbos automobilį. Įsivaizduokite, kas būtų, jei nelaimės būtų kelios, o automobilis jau išvežęs ligonį į Klaipėdą?“ – retoriškai klausė D.Jasaitis.

Anot jo, kur kas prasmingiau sutikti Naujuosius metus galima tiesiog pažiūrėjus vienas kitam į akis ir palinkėjus taikos.

Savivaldybė buvo apklaususi gyventojus. Pusė jų pasisakė už pirotechnikos draudimą. „Tūkstantį metų Neringa gyveno be fejerverkų, nereikalingi jie ir dabar“, – taip nurodė neringiškiai.

Kiek anksčiau Neringoje jau bandyta fejerverkus pakeisti lazeriais. Tačiau, kaip teigė D.Jasaitis, unikali vietovė pasirodė esanti tokiam sumanymui ne itin tinkama. „Tiesiogine ta žodžio prasme vėjais išleidome pinigus, nes visi lazeriai susmigo į rūką“, – teigė Neringos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito