Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:00

Neringa ir didieji renginiai: ar reikia jų kurortui?

Neringoje jau kurį laiką verda diskusija dėl didžiųjų renginių: reikia jų ar nereikia, ir kokie jie turi būti. Šią vasarą kurorte itin įkaito atmosfera dėl jaunimo festivalio pajūryje. Neringos valdžia teigia nustačiusi, kokio dydžio renginiai gali būti rengiami Kuršių nerijoje. Tuo metu turizmo ir renginių specialistai merui Dariui Jasaičiui turėjo patarimą: surengti gyventojų apklausą.
Festivalio „Benai, plaukiam į Nidą!“ 2024 antrasis koncertas
Festivalio „Benai, plaukiam į Nidą!“ 2024 antrasis koncertas / Andriaus Pelakausko nuotr.

Pasaulinės turizmo dienos proga Neringos meras surengė vadinamuosius verslo pusryčius, kurie labiau priminė apskrito stalo diskusiją dėl to, kokių renginių reikia kurortui.

Šiemet ši problema kaip niekad aštri: vasarą Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija nederino vietos festivaliui „Ant bangos“. Motyvas – parinkta vieta itin jautri aplinkosaugine prasme ir netinkama masiniam renginiui. Nepaisant to, festivalis įvyko, nors savivaldybė teigė leidimą davusi 99 dalyviams.

Rudenį šis nesutarimas tarp savivaldybės ir parko direkcijos vėl atgimė, kai jau savivaldybė neleido per rudens lygiadienio šventę deginti šiaudų ir nendrių skulptūrų. Tradicija, gyvavusi 22-ejus metus, nutraukta. Surengtas šviesų šou. Tačiau vis dar neišaiškintas asmuo vis tiek skulptūras Gintaro įlankoje padegė.

Neringos savivaldybėje susėsta ir drauge su vietos gyventojais bei verslininkais diskutuota, kokių renginių reikia.

Buvo dilema: kur dingo jaunuoliai

D.Jasaitis, paklaustas, ar didieji renginiai kurorte pasiteisino, teigė: „Neringa gyvena išskirtinai iš turizmo, žvejyba baigiama išnaikinti. Manau, kad 89 proc. neringiškių priklausomi nuo turizmo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas