Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 17 /17:28

Neringa Venckienė: kovo 23-iąją buvo baisu, šiandien – dar baisiau

Ketvirtadienio rytą, paimant Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą iš tetos Neringos Venckienės namų, buvo naudojama ir fizinė, ir psichologinė prievarta, tvirtina mergaitę iki šiol globojusi teisėja.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kovo 11-osios Akto signataras Romualdas Ozolas, nesulaukęs pakankamo prezidentės Dalios Grybauskaitės užtarimo, ėmė šauktis parlamento vadovės Irenos Degutienės pagalbos.

„Kovo 23 d. (kai pirmą kartą bandyta paimti mergaitę – 15min.lt) buvo baisu, bet šiandien – baisiau“, – ketvirtadienį popiet surengtoje spaudos konferencijoje tvirtino N.Venckienė.  „Mačiau mergaitės veidą, kai nuo manęs tolo. Kaip Drąsiaus veidas lavoninėje, ne geresnis“, – proverksmiu kalbėjo dukterėčią globojusi moteris. 

Jos tvirtinimu, vaiko atžvilgiu buvo naudojama prievarta: „Naudojo neatsižvelgdami į jokias aplinkybes. Ne tik baisią fizinę prievartą, bet ir psichologinę.“

Į N.Venckienės namus atvykę pareigūnai esą ėmė pjauti duris benzininiu pjūklu, išlaužė kambario, kur buvo 12-metis sūnus, taip pat terasos duris.  Teisėjos tėvai esą buvo išnešti už kojų ir rankų. Tai pamačiusi mergaitė, anot jos tetos, esą pradėjo rėkti: „Kur nešate?“

Laimutė Stankūnaitė kartu su advokatu Gintaru Černiausku, pasak N.Venckienės, pradėjo plėšti dukrą, kuri sėdėjo apsikabinusi tetos kaklą. 

„Baisu, kokioje streso būsenoje buvo“, – piktinosi N.Venckienė.  „Ne jai (L.Stankūnaitei – 15min.lt) reikia mergaitės. Akmeniniu snukiu tempė ją iš visų jėgų. Kauno miesto ir rajono vaiko teisių apsaugos tarnybų darbuotojos patenkintos stovėjo, žiūrėdamos, kaip visas prievartos seansas vyksta“, – kalbėjo teisėja. 

Ji išvardijo nemažai asmenų – ne tik vaiko teisių apsaugos tarnybų darbuotojų, bet ir policijos pareigūnų, kurie „patenkinti stebėjo“ mergaitės paėmimo procedūrą. N.Venckienė tikino girdėjusi nuogirdų, kada gali būti paimta dukterėčia, bet netikėjusi, kad tai bus atliekama jau ketvirtadienį. Oficialaus pranešimo ji esą negavo. Paklausta, ar ketina skųstis dėl ketvirtadienio įvykių, teisėja teigė dar nespėjusi to padaryti. Tačiau pažymėjo, kad jai buvo sužalota ranka.

N.Venckienė įsitikinusi, kad dukterėčią bus bandoma panaudoti velionio Andriaus Ūso, kuris figūravo vadinamojoje pedofilijos istorijoje, byloje. Ji aiškino, neva mergaitę bus bandoma paveikti vaistais – tai esą buvo daroma ir anksčiau. 

Į spaudos konferenciją atvykęs R.Ozolas tvirtino, kad ketvirtadienio rytą Venckų namuose ‟vietoj įstatymo jėgos naudotas jėgos įstatymas“. Tai jis pavadino valdžios pabaiga Lietuvoje.

„Prašau Seimo pirmininkės Irenos Degutienės, kad pasinaudotų turimais įgaliojimais, susirastų mergaitę, nuvyktų pas ją, įsitikintų, kad, kaip teigiama, ji yra sveika ir pasakytų S.Daukanto aikštėje susirinkusiems žmonėms, kad viskas yra pakenčiama. Tai yra vienintelis vilties ženklas, kai prezidentė nerado galimybės ateiti pas mus“, - aiškino signataras.

„Tai, manau, yra vienintelis vilties ženklas po to, kai prezidentė nerado galimybės ateiti pas žmones ir išvyko palikdama mus čia, šitokioje stresinėje būsenoje“, - kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas