Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 14

Neringos pareigūnams teko vėl prisiminti, kaip virve tempė iš jūros 6 skęstančiuosius

Skęstančiuosius jūroje masiškai gelbėjusiems Neringos PK pareigūnams įteikti apdovanojimai, praneša Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.
Pareigūnams Ignui Buckiūnui ir Antanui Jurčiui įteikti III laipsnio policijos pasižymėjimo ženklai.
Pareigūnams Ignui Buckiūnui ir Antanui Jurčiui įteikti III laipsnio policijos pasižymėjimo ženklai. / Klaipėdos VPK nuotr.

Už drąsą ir pasiaukojimą gelbstint Nidoje jūroje skendusius 6 žmones, Neringos PK pareigūnams Ignui Buckiūnui ir Antanui Jurčiui įteikti III laipsnio policijos pasižymėjimo ženklai „Už nuopelnus“.

Pranešimas, kad Nidos šiauriniame paplūdimyje skęsta keli žmonės buvo gautas 2023-07-01 popietę. Neringos PK pareigūnai Ignas Buckiūnas ir Antanas Jurčys tuo metu aiškinosi situaciją dėl kurorte draudžiamoje vietoje pastatyto automobilio.

Vos gavę informaciją apie nelaimę jūroje, nedelsiant išskubėjo pajūrio link. Į paplūdimį pareigūnai atvyko vieni iš pirmųjų, padėtį įvertino žaibiškai – Antanas Jurčys parengė virvę, o ekipuotę nusimetęs Ignas Buckiūnas griebė ją ir metėsi į bangas.

Pareigūnai I.Buckiūnas ir A.Jurčys tuo metu aiškinosi situaciją dėl kurorte draudžiamoje vietoje pastatyto automobilio.

„Sąlygos buvo itin sudėtingos – didelės bangos, trauka į jūrą. Virvė, kurią turėjau, buvo 30 metrų ilgio, tačiau skęstantieji buvo gerokai toliau – 100 metrų nuo kranto ar net dar toliau. Esant tokiam bangavimui pasiekti ir tempti išsigandusius skęstančiuosius reikėjo daug fizinių jėgų.“ – pasakoja ketvirtus metus Klaipėdos apskrities VPK tarnaujantis, skęstančiuosius jūroje pirmą kartą gelbėjęs pareigūnas I. Buckiūnas.

Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Neringos miesto PK pareigūnai Ignas Buckiūnas ir Antanas Jurčys
Klaipėdos apskrities VPK nuotr./Neringos miesto PK pareigūnai Ignas Buckiūnas ir Antanas Jurčys

Tragedija virsti galėjęs incidentas Nidos paplūdimyje baigėsi laimingai – bendromis, gelbėtojų, ugniagesių, policijos pareigūnų ir drąsių poilsiautojų pastangomis, pavyko išgelbėti visus šešis skendusius žmones.

Apdovanotieji pareigūnai – Ignas Buckiūnas ir Antanas Jurčys – sako tik vykdę savo pareigą ir, vėl prireikus, elgtųsi taip pat. Tačiau žmonėms norėtų priminti, kad jie turėtų būti atsargesni, nerizikuoti savo ir kitų, besistengiančių jiems padėti gyvybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas