Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
19:03

Neris glemžiasi aukas: kodėl ant tiltų nėra vaizdo kamerų, o upėje – gaudyklių?

Po kelių visuomenę sukrėtusių atvejų, kai per Vilnių tekanti Neris pasiglemžė žmonių gyvybes, o jų paieškos truko ilgą laiką, Vilniaus ugniagesiai prašo sostinės savivaldybės prie tiltų ir jų prieigose įrengti vaizdo stebėjimo kamerų. Vilniaus savivaldybė negali atsakyti, ar prašymą tenkins – naujas vaizdo stebėjimo kameras pirmiausia įrengs nesaugiausiose Vilniaus vietose.
Paieškų operacijos epizodas
Paieškų operacijos epizodas / Lietuvos Raudonasis Kryžius / „Facebook“ nuotr.

Tiltų saugumu susirūpinta po to, kai pastaraisiais metais Neries upėje paskendo bent du nepilnamečiai. Pernai Vilniuje, prie Žirmūnų tilto, dingo 15-metis Mykolas – jo kūnas Neries upėje aptiktas po beveik trijų mėnesių. Kito paauglio, 15-mečio Mato, dingimo istorija šiemet taip pat baigėsi tragiškai. Iškart po dingimo nepilnamečio daiktai rasti ant Šilo tilto vidurio, bet jo kūnas Neryje aptiktas tik po daugiau nei dviejų savaičių.

Vaizdo stebėjimo kameros ant tiltų palengvintų paiešką

Vilniaus priešgaisrinė gelbėjimo vadyba (VPGV) Vilniaus savivaldybei antradienį pateikė prašymą įvertinti galimybes ant tiltų ir jų prieigose įrengti vaizdo stebėjimo kamerų.

VPGV viršininkas Nerijus Statkus sako, kad tai ne tik pagerintų saugumą, bet ir palengvintų galimai į upę įkritusių žmonių paieškas. Esą dabar be vaizdo stebėjimo kamerų ugniagesių gelbėtojų darbas reaguojant į iškvietimus apie galimai į upę įkritusius žmones sudėtingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento