Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 06 11

Nespėjęs apšilti kojų naujasis „Ekoagros“ direktorius Gintautas Labanauskas jau apsistatė bendražygiais

Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) žinioje esančios viešosios įstaigos „Ekoagros“ direktoriumi prieš daugiau kaip mėnesį paskirtas Gintautas Labanauskas jau kitą dieną į darbą priėmė buvusį savo bendradarbį iš Vidaus vandens kelių direkcijos (VVKD). Po aštuoniolikos dienų įstaigoje buvo įdarbinta dar viena buvusi kolegė, praeityje taip pat rūpinusis G.Labanausko labdaros fondo reikalais. Naujasis vadovas teisinasi, kad buvę kolegos dabartiniais bendradarbiais tapo laikinai – į jų užimtas vietas paskelbti konkursai. Tačiau naujasis žemės ūkio ministras Giedrius Surplys dar žada pasikalbėti su G.Labanausku.
Gintautas Labanauskas
Gintautas Labanauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Iki 2014-ųjų vienuolika metų VVKD vadovavusį G.Labanauską naujuoju „Ekoagros“ vadovu žemės ūkio ministras Bronius Markauskas paskyrė prieš pat savo pasitraukimą.

G.Labanauskas paskirtas nepaisant to, kad ankstesnysis vadovas – Antanas Makarevičius, vis dar neatleistas. Įsakymą dėl viešosios įstaigos direktoriaus atleidimo ministras pasirašė dar pernai rugsėjį, tačiau A.Makarevičius iki dabar turi nedarbingumą.

Kaip 15min paaiškino ŽŪM Teisės departamento direktorius Andrius Burlėga, buvo priimtas sprendimas skirti G.Labanauską į pareigas neatleidus buvusio vadovo, nes Darbo kodeksas tai leidžia.

Gegužės 2 dieną į pareigas paskirtas G.Labanauskas jau kitą dieną savo patarėju įdarbino buvusį VVKD gamybos direktorių Mindaugą Šimkūną.

Kurį laiką pabuvęs patarėju, gegužės 21 dieną M.Šimkūnas buvo pervestas į konkursines pareigas – paskirtas direktoriaus pavaduotoju.

Tą pačią dieną vyriausiaja viešosios įstaigos „Ekoagros“ finansininke tapo buvusi VVKD plėtros direktorė Edita Vaitkūnienė. Anksčiau spauda yra rašiusi, kad ji yra rūpinusis G.Labanausko įsteigto labdaros fondo reikalais.

Kas buvusiems bendražygiams užleido vietas?

Tačiau darbo vietas, į kurias G.Labanauskas pastatė sau artimus žmones, kažkas turėjo atlaisvinti.

Į klausimą, ar tiesa, kad ilgametės įstaigos finansininkė bei direktoriaus pavaduotoja po patirto spaudimo pačios pasiprašė į kitas pareigas, direktorius 15min neatsakė, tačiau būtent tokių žinių gavo 15min.

G.Labanausko raštu pateiktuose atsakymuose teigiama, kad M.Šimkūnas ir E.Vaitkūnienė į pareigas paskirti laikinai, kol į jas įvyks konkursai. Konkursas direktoriaus pavaduotojo pareigoms paskelbtas gegužės 23 dieną, o vyriausiojo finansininko pareigoms – 21 dieną.

Ar į pareigas paskirti G.Labanausko bendražygiai dalyvauja minėtuose konkursuose – kol kas nežinia.

Jis pabrėžė, kad šiuo metu „Ekoagros“ vyksta struktūriniai pokyčiai, o įstaigai visi darbuotojai reikalingi – galimas tik jų funkcijų perskirstymas.

Naujasis direktorius taip pat teigė, kad atsižvelgus į anksčiau iškilusias abejones dėl buvusio vadovo veiklos skaidrumo, bus atliekama įstaigos veiklos revizija.

ŽŪM viešųjų ryšių skyrius 15min perdavė, kad ministras G.Surplys ketina susitikti su G.Labanausku ir aptarti visą situaciją.

Tuo metu ministerijos Teisės departamento vadovas A.Burlėga 15min pabrėžė, kad šių dviejų darbuotojų priėmimas atitinka teisės aktų reikalavimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas