Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 05

Nevėžyje prie Kėdainių – negyvi ešeriai

Pasvalio rajono Lėvens ir Mūšos upėse buvo pastebėti gaištantys ešeriai. Aplinkos apsaugos specialistai paimtuose vandens mėginiuose taršos pėdsakų nenustatė.
Žuvys
Žuvys / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Upė

Veterinarijos specialistai atlikę sugautų gyvų žuvų tyrimus, ligų pėdsakų ar bakterinių susirgimų taip pat nenustatė, nors galutiniai tyrimai dar neatlikti, rašoma Aplinkos ministerijos pranešime spaudai.

„Lapkričio pirmą dieną gaištantys ešeriai pastebėti Nevėžio upėje Kėdainių rajone, apie 8 kilometrai iki miesto, vakar ir šiandien jie jau pastebėti prie Kėdainių,“ – sakė Valstybinės aplinkos apsaugos inspekcijos Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gediminas Markauskas.

Lapkričio ketvirtą dieną Valstybinė aplinkos apsaugos inspekcija surengė visų suinteresuotų institucijų pasitarimą. Jame dalyvavo Aplinkos ministerijos, Aplinkos apsaugos agentūros, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Lietuvos valstybinio žuvivaisos ir žuvininkystės tyrimų centro, Ekologijos instituto specialistai. Pasitarimo metu buvo pristatyti tyrimų rezultatai, pasidalinta nuomonėmis apie galimas ešerių kritimo priežastis. Tačiau atsakymo, kodėl upėse krinta ešeriai ir tik ešeriai, taip ir nerasta.

Kaip teigė Gediminas Markauskas, tokio žuvų kritimo priežastis turi būti surasta. Tiriamieji darbai tęsiasi. Trečiadienį bus gaudomos gyvos žuvys Nevėžio upėje ir Sanžilės kanale papildomiems tyrimams. Informacija apie tyrimų rezultatus bus teikiama visuomenei.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai