Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 31 /11:45

V.Matijošaitis – apie leidimo negavusius protestuotojus prie savivaldybės: „Trūksta išsilavinimo“

Rugsėjo 1 dienos pavakarę prie Kauno miesto savivaldybės turėjo vykti protestas „Pasveikink Visvaldą Matijošaitį (ne)pasitraukus iš Rusijos!“. Taip Kauno merui ir miesto taryboje esantiems dviem jo sūnums sarkastiškai norėta priminti apie vis neišpildomus pažadus stabdyti šeimos verslą Rusijoje. Savivaldybė šiam protestui leidimo neišdavė. Motyvas – vyks kitas koncertas.
Protestas prieš Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio šeimos verslo interesus Rusijoje
Protestas prieš Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio šeimos verslo interesus Rusijoje / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Vičiūnų grupė“, kurios vienas iš pagrindinių akcininkų yra Kauno miesto meras V.Matijošaitis, anksčiau viešai skelbė kelias datas, kada bendrovė pasitrauks iš Rusijos – vasario 28, kovo 7 ir 21, balandžio 5 ir 29, gegužės 18, birželio 20, liepos 18. Vasaros pabaiga buvo dar vienas žadėtas terminas. Ji atėjo, tačiau verslo dalies Rusijoje pardavimo sandoris vis dar neįvyko – procesai tęsiasi ir nėra aišku, kiek jie užtruks.

„Kviečiame visus šia išskirtine proga susirinkti prie Kauno miesto savivaldybės ir pasveikinti Visvaldą Matijošaitį, Šarūną ir Dainių Matijošaičius bei visą „Vičiūnų grupę“, pagaliau „pasitraukus“ iš Rusijos!

Akcijos metu turėsite išskirtinę galimybę dalyvauti ir stebėti Matijošaičių šeimos apdovanojimus, taip pat kviečiame ir raginame atsinešti savo plakatus iš ankstesnių protestų, kurie tai pat bus eksponuojami renginio metu, prisiminti kokį nelengvą ir sunkų kelią nuėjo „Vičiūnų grupė“ su savo savininkais priešakyje, traukiantis iš Rusijos! Tiesa, mes būsime ne pirmieji apdovanoję („Vičiūnų grupė“ neseniai gavo Rusijos kokybės ženklo apdovanojimą – aut. past.), tačiau apdovanojimų niekada nebus per daug!

Susitikime rugsėjo 1 dieną 17 valandą prie Kauno miesto savivaldybės pasveikinti „Vičiūnų“ su nuostabiu ir taip visų ilgai lauktu pasitraukimu!“, – sarkastiškai į protesto akciją kvietę jos organizatoriai.

15min primena, kad Š.Matijošaitis yra „Vičiūnų grupės“ generalinis direktorius, o D.Matijošaitis – įmonės valdybos narys. Abu jie – Kauno mero sūnūs, taip pat – ir miesto tarybos nariai.

Dėl rengiamo protesto-performanso Kauno miesto savivaldybei buvo pateiktas prašymas, kad būtų išduotas leidimas susirinkti iki 500 protestuojų grupei, tačiau jis nebuvo išduotas.

„Reaguodami į tai, kad Kauno miesto savivaldybės administracija neišdavė leidimo organizuoti akcijos, mes rugsėjo 1 dieną 17 valandą vis tiek rinksimės prie savivaldybės. Tik iki 15 žmonių, kaip tai numato Susirinkimų įstatymas. Taip išreikšime nepritarimą savivaldybės sprendimui neišduoti leidimo mūsų planuotai akcijai ir priminti miesto vadovui Visvaldui Matijošaičiui, kad kauniečiai seka informaciją apie „Vičiūnų grupės“ planus pasitraukti iš Rusijos rinkos, tačiau vis pasirodantys nauji pranešimai apie pasitraukimo terminių nukėlimus, netenkina Kauno miesto gyventojų.

Tokie sprendimai neleidžiant išreikšti savo pilietinės pozicijos, mūsų manymu, atrodo nepriimtini ir tik parodo, kad šis klausimas yra ypač nepatogus Kauno miesto merui ir jo sūnums, Kauno miesto tarybos nariams, kurie vengia pateikti visuomenei konkrečius ir nedviprasmiškus atsakymus“, – taip į leidimo neišdavimą sureagavo protesto organizatoriai.

Atsisakydama suteikti leidimą, savivaldybės administracija protesto organizatoriams paaiškino, kad rugsėjo 1 dieną 17 dieną vyks orkestro „Ąžuolynas“ programa (prie Kauno miesto savivaldybės ir Vytauto Didžiojo paminklo) ir muzikinė eisena (nuo Kauno miesto savivaldybės iki Nepriklausomybės aikštės).

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Antanas Jankūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Antanas Jankūnas

„Mes ten būsime su tyliais (iki 15 žmonių) protesto balsais, klausydamiesi orkestro programos!“, – žadėjo protesto organizatoriai.

Vienas jų – Antanas Jankūnas, yra švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės, triuškinamai pralaimėjusios V.Matijošaičiui 2019 metų Kauno merų rinkimuose, padėjėjas Seime, o kitas – Ralfas Romeika, yra Jaunųjų konservatorių lygos pirmininkas. 2022 metais Jauniesiems konservatoriams priklausė daugiau nei 3400 narių.

Du renginiai vienu metu vykti negali

Papildyta 11.36 valandą. Kaip 15min teigė Kauno miesto savivaldybės Renginių ir pramoginių paslaugų organizavimo Kauno viešosiose vietose komisijos pirmininkė Eglė Andriuškienė, orkestro „Ąžuolynas“ muzikinė eisena ir „Baritonų trio“ koncertas – tai jau septynerius metus vykstanti kasmetinė tradicija Mokslo ir žinių dienos proga, kuri yra neatsiejama festivalio „Operetė Kauno pilyje“ dalis, o šis vyksta jau net 21-erius metus.

„Informacija apie festivalį viešinama jau nuo šių metų gegužės, taigi žinia tiek apie visą renginių ciklą, tiek ir apie Rugsėjo 1-osios eiseną yra pasklidusi gana plačiai. Tuo tarpu prašymas meninei akcijai-performansui organizuoti gautas rugpjūčio 24 dieną.

Kadangi toje pačioje vietoje identišku laiku keli renginiai vykti negali, organizatoriams pasiūlyta kreiptis dar kartą, tariantis dėl kitos vietos ar laiko jų pageidaujamam performansui“, – sprendimą neišduoti leidimo protestui pakomentavo E.Andriuškienė.

V.Matijošaitis: protestuotojams trūksta išsilavinimo

Papildyta 11.31 valandą. Komentarą apie protestą per patarėją atsiuntęs V.Matijošaitis teigė, kad, jo galva, tokiems protestuotojams trūksta išsilavinimo arba paprasčiausio žmogiško supratimo.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Visvaldas Matijošaitis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Visvaldas Matijošaitis

„Gerai, kad kauniečiai mato ir supranta, kas čia tokie, su kokiu tikslu visa tai daro ir kas stovi už nugarų. Rinkimai jau kitą pavasarį – tokiu laiku jiems nebėra nieko švento. Kaunas Rugsėjo 1-ąją švęs Mokslo ir žinių dieną. Linksmai, be pagiežos ir patyčių. O tie, kas nemoka pasidžiaugti drauge su miestu, gali protestuoti – tokia jų valia. Kaunas yra laisvas miestas“, – atsaką protestuotojams pateikė V.Matijošaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas