Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 09 21

Norintys plaukti netelpa Panevėžio baseinuose

Kol kas panevėžiečiai plaukimo įgūdžius tobulinti gali „Žemynos“ progimnazijos ir sveikatingumo klubo „Impuls“ baseinuose. „Aukštaitijos“ sporto rūmų baseinas neveikia. Tikėtina, kad jis lankytojus priims tik lapkričio mėnesį.
Vilniaus Lazdynų baseinas paskutinį kartą atvertas lankytojams
Baseinas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kai kurie panevėžiečiai guodžiasi, kad nespėjo savo atžalų užregistruoti į „Žemynos“ baseine veikiančias pirmų metų pradinio rengimo grupes: tos grupės jau sukomplektuotos.

„Žemynos“ progimnazijos direktorius Romualdas Grilauskas naujienų portalui JP aiškino, kad baseinas jau veikia.

„Baseine užsiėmimus jau lanko 350 moksleivių. Taip pat treniruojasi sportininkai. Gyventojai baseiną galės pradėti lankyti nuo rugsėjo 18 dienos. Darbo dienomis jie plaukioti galės vakarais nuo 20 iki 21 valandos, o šeštadienį nuo 14.30 iki 17.30 val. Viena valanda baseine suaugusiems kainuos 2,80 euro, o vaikams – 1,70 eurų“, – sakė R.Grilauskas.

Pasak švietimo įstaigos vadovo, tėvai, nespėję užregistruoti vaikus į pirmų metų pradinio rengimo grupes, tegu nepanikuoja.

„Tose grupėse vyksta judėjimas. Kai kas palanko mėnesį ir nebelanko užsiėmimų. Be to, vaikams išmokus plaukti į grupes priimami naujokai. Per metus baseine išmoksta plaukti per 1 000 vaikų“, – aiškino progimnazijos direktorius R.Grilauskas ir siūlė tėvams sekti „Žemynos“ progimnazijos interneto puslapio naujienas.

„Aukštaitijos“ sporto rūmų baseinas šiuo metu neveikia – kapitaliai remontuojamas baseino stogas. Tikimasi, kad baseine panevėžiečiai pliuškentis galės tik nuo lapkričio mėnesio. Beje, sporto rūmų kompleksas pastatytas 1965 metais ir remontuotas buvo tik minimaliai.

Panevėžio miesto meras Rytis Račkauskas rugsėjo pradžioje padėkos raštus už laimėjimus pasaulio plaukimo čempionate ir Universiadoje įteikė plaukikams Danui Rapšiui, Andriui Šidlauskui ir jų trenerei Inai Paipalienei.

Susitikimo metu meras R.Račkauskas sportininkams pristatė ir planuojamo Panevėžyje statyti 50 m baseino brėžinius bei maketą.

Baseino statybos preliminariai kainuotų 7–8 mln. eurų, o projektas bus teikiamas Valstybės investicijų programai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas