Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 08

Numatoma įteisinti neplaninius vaistinių tikrinimus

Sveikatos apsaugos ministerija raginama kuo skubiau pateikti įstatymų pataisas, numatančias neplaninius tikrinimus vaistinėse ir didmeninėse vaistų platinimo įmonėse.
Vaistinė
Vaistinė / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Vyriausybės 2011 metų veiklos prioritetų įgyvendinimo pažangos ataskaitoje kaip reikalinga papildoma pastanga kovoje su korupcija nurodomas minėtų pataisų pateikimas.

Ataskaitoje teigiama, kad įteisinus neplaninius tikrinimus vaistinėse ir didmeninėse vaistų platinimo įmonėse, bus sudarytos sąlygos nuolat periodiškai kontroliuoti, kaip laikomasi nekompensuojamųjų vaistinių preparatų kainodaros reikalavimų ir užtikrinti šių reikalavimų pažeidimų prevenciją.

Pažangos ataskaitoje pažymima, kad kovos su korupcija prioritetas įgyvendintas iš dalies, tačiau pripažįstama, kad kova su korupcija turi būti gerokai veiksmingesnė.

„Transparency International“ duomenimis, pagal korupcijos suvokimo indeksą 2011 metais Lietuvai buvo skirta 4,8 balo. Balų skalėje, kurioje 0 reiškia absoliučiai korumpuotą šalį, o 10 – labai skaidrią valstybę, Lietuvos įvertinimas visus pastaruosius 10 metų svyruoja nuo 4,6 iki 5 balų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai