Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 10 /16:31

Pieštuku vaikų rankas badžiusi ir jau atleista Kauno gimnazijos mokytoja negali paaiškinti, kodėl taip padarė

Kauno Veršvų gimnaziją sukrėtė skandalas muzikos mokytoja, nesuvaldžiusi per pamoką vaikų, ėmė jiems pieštuku badyti rankas. Incidentas įvyko praėjusią savaitę, o atlikus vidinį tyrimą, pirmadienį, spalio 10 dieną, pedagogė atleista iš pareigų. Kaip 15min teigė gimnazijos direktorius, mokytoja pati pripažino, kad tai įvyko, bet paaiškinti savo veiksmų negalėjo.
Kauno Veršvų gimnazija
Kauno Veršvų gimnazija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Kaunas Mokytojai

Vaikų tėvų skunde, apie kurį paskelbė portalas „Kauno diena“, teigiama, jog mokykloje dirbanti muzikos mokytoja sužalojo beveik visų klasės vaikų rankas.

Iš kabineto mokytoja išleido du pradinukus, o kitiems 19 durstė pieštuku, prieš tai juos padrožusi, į delnus. Ketvirtokai neva buvo išstatyti į eilę, o pedagogė tokių veiksmų ėmėsi neva nesuvaldžiusi klasės – mokiniai buvę nedrausmingi.

Atleido iš pareigų

Kaip 15min informavo Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Ona Gucevičienė, incidentas įvyko praėjusią savaitę, o šiandien, spalio 10-ąją, mokytoja atleista iš pareigų.

„Penktadienį gavome pranešimą apie įvykį Veršvų gimnazijoje. Griežtai netoleruojame tokio pedagogų elgesio, todėl nedelsiant susisiekėme su ugdymo įstaigos atstovais, kurie informavo apie vykstantį tyrimą dėl muzikos mokytojos ir mokinių konflikto aplinkybių.

Pasak Veršvų gimnazijos atstovų, pamokos metu mokiniai nesilaikė nustatytų elgesio taisyklių, o mokytojai nepavyko pedagoginėmis priemonėmis jų sudrausminti: nesuvaldė savo emocijų ir ėmėsi neapgalvotų veiksmų.

Rekomendavome gimnazijai nušalinti mokytoją nuo darbo ir paprašyti raštu paaiškinti incidento priežastis bei apie vykdomus veiksmus informuoti nukentėjusių mokinių tėvus. Taip pat nedelsiant sudaryti komisiją dėl galimų darbo pareigų pažeidimo ištyrimo ir mokiniams suteikti psichologo bei socialinio pedagogo konsultacijas, kylančioms emocijoms, savijautai po įvykio aptarti“, – rašoma 15min atsiųstame komentare.

Incidentas, anot Švietimo skyriaus vedėjos, įvyko muzikos pamokoje, kurioje dalyvavo 18 ketvirtokų. Mokinių sužeidimai nežymūs, jų tėvai į medikus nesikreipė.

„Šiandien Veršvų gimnazijos direktorius informavo, kad nuo spalio 10 dienos konflikte dalyvavusi mokytoja atleista iš einamų pareigų. Pedagogė šioje ugdymo įstaigoje dirbo trečius metus ir pastarasis įvykis – pirmas darbo etikos normų pažeidimas jos karjeroje“, – patikino O.Gucevičienė.

Mokytoja prisipažino

15min pakalbintas gimnazijos direktorius Žilvinas Damijonaitis patvirtino, kad mokytoja atleista.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno Veršvų gimnazija
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kauno Veršvų gimnazija

„Pasitvirtino, kad buvo šitas faktas. Ir mokytoja pripažino savo kaltę. Negalėjo ji paaiškinti, dėl ko taip įvyko“, – teigė Ž.Damijonaitis.

Apie panašius smurtinius incidentus, susijusius su šia mokytoja, anksčiau nebuvo pranešta, tačiau būta signalų, pasak direktoriaus, kad pedagogė ir praeityje buvo pakėlusi balsą, bendraudama su mokiniais.

„Mokiniai yra kaip mokiniai. Visos klasės yra ir lengvos, ir sudėtingos. Visur yra mokiniai ir visur juos reikia suvaldyti. Išskirtinių dalykų apie šiuos (ketvirtokus – aut. past.) nepasakyčiau, kad jie yra blogi kažkokie“, – apie mokinius, kurie buvo tramdomi pieštuku, teigė direktorius.

Mokytoja pripažino savo kaltę.

Anot jo, atleista mokytoja buvo jauna, Veršvų gimnazija jai – pirmoji darbovietė švietimo srityje.

„Įvykis mane nustebino ir šokiravo. Netikėta“, – pripažino Ž.Damijonaitis.

Su nukentėjusiais pradinukais kalbėjosi socialinė pedagogė ir psichologė. Bus ir toliau kalbama.

„Šiandien atrodo, kad mokykloje viskas normaliai, o psichologas daugiau galės pasakyti, kaip yra – su kiekvienu mokiniu kalbėsis“, – patikino jis.

Paklaustas, kiek mokinių tėvų skundų gimnazija sulaukė, direktorius tikino, kad 4-5, bet tiksliai pasakyti negalintis, nes kai tai įvyko, buvo komandiruotėje, iš jos grįžo tik vakar vakare.

Direktorius pripažino, kad atleistai mokytojai šiandien būtų sunku įsidarbinti kitoje švietimo įstaigoje, o ir jai pačiai sunku apie šį įvykį dabar kalbėti, tuo labiau – būtų sudėtinga dabar mokykloje dirbti.

Ž.Damijonaitis įvardijo, kad atleista mokytoja muziką dėstė 12-ikai pradinukų klasių. Taip pat užsiėmė neformaliuoju ugdymu.

Kreipėsi į policiją

Pareiškimo iš ugdymo įstaigos dėl šio įvykio sulaukė ir Kauno apskrities policija.

„Pareiškimas gautas šiandien po pietų. Šiuo metu Kauno miesto Santakos policijos komisariate pradėtas aplinkybių patikslinimas“, – 15min informavo Kauno apskrities policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas