Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 19

Nuo rugsėjo – neribojamas dalyvių skaičius renginiuose, kaukių kol kas nereikės

Vyriausybė nuo rugsėjo 1-osios leido organizuoti renginius, kuriuose nebūtų ribojamas lankytojų skaičius, tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, jei bilietai į tuos renginius būtų pardavinėjami internetu. Tai, pasak premjero Sauliaus Skvernelio, leistų surasti visus tam tikro renginio dalyvius.
Fever Ray koncertas Vilniuje
Koncertas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Atsitikus kažkokiai problemai, būtų lengvas atsekamumas, nes dabar tai yra viena iš didžiausių problemų“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio kalbėjo ministras pirmininkas.

Jei renginių organizatoriai visgi negalės užtikrinti, kad bilietų platinimas ir (arba) dalyvių registravimas vyktų elektroniniu būdu, tokiu atveju renginiai galės vykti su ne daugiau kaip 300 žiūrovų.

Trečiadienio Vyriausybės sprendimu, iki rugpjūčio 31 dienos atvirose erdvėse bus leidžiami renginiai su ne daugiau kaip 1 tūkst. dalyvių, uždarose – su ne daugiau kaip 600.

Visų renginių metu – nepriklausomai nuo jų masto – dalyviai turės laikytis atstumų arba dėvėti veido kaukes, respiratorius, kitas priemones.

Vertindamas spartėjantį COVID-19 plitimą, S.Skvernelis anksčiau užsiminė apie svarstymus įvesti prievolę – viešų renginių dalyviams tektų dėvėti veido apsaugos priemones. Trečiadienį nei Vyriausybė, nei ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga tokios prievolės bent jau kol kas neįvedė. Bet tai – tik laiko klausimas.

Sprendimas bus įgyvendintas dėl privalomo apsaugos priemonių dėvėjimo renginiuose viešose vietose.

„Manau, kad artimiausiomis dienomis operacijų vadovas priims sprendimą – komitete tą apsvarstysime, sprendimas bus įgyvendintas – dėl privalomo apsaugos priemonių dėvėjimo renginiuose viešose vietose. Kol kas tikimės tokių priemonių pakaks“, – išreiškė viltį S.Skvernelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai