Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 21

Nuo šiol VšĮ „Krizių įveikimo centrą“ galima paremti ir bitkoinais

Plėtodamas bendradarbiavimą su rėmėjais VšĮ „Krizių įveikimo centras“ pristatė naują paramos būdą – pasaulyje populiarėjančią Bitcoin mokėjimų sistemą.
Vyras ir psichologė
Vyras ir psichologė / Vida Press nuotr.

Šalia tradicinės valiutos, paramą bitkoinais priima ir daugelis užsienio paramos organizacijų – „Amerikos Raudonojo Kryžiaus draugija“, „Greenpeace“, „Save the Children“ ir „Jaunimo linija“ Lietuvoje. „Esame auganti organizacija ir ieškome būdų kaip asmenys ar įmonės, norinčios prisidėti prie mūsų veiklos, tai galėtų padaryti greičiau ir pigiau, o šiam tikslui gali pasitarnauti technologinės inovacijos. Taigi nuo šiol paramą „Krizių įveikimo centrui” galima skirti ir naudojantis Bitcoin mokėjimų sistema“, – sako „Krizių įveikimo centro” direktorė Simona Glodenienė.

Kuo pranašesnis toks rėmimo būdas? Kaip teigia „Krizių įveikimo centro” vadovė, bitkoinais paremti galima anonimiškai – nėra privaloma atskleisti jokių asmeninių duomenų apie save, taigi, išsaugant savo privatumą. Taip pat ši sistema leidžia priimti paramą itin mažomis sumomis iš viso pasaulio be jokių tarptautinių pervedimų mokesčių, tad centras tikisi palaikymo ir iš tarptautinės Bitcoin bendruomenės.

Žmonių pervesti bitkoinai „Krizių įveikimo centro” sąskaitoje automatiškai konvertuojami į eurus. Gautą paramą organizacija naudoja nemokamų psichologinių konsultacijų teikimui krizės ištiktiems žmonėms. Norint pradėti naudotis Bitcoin mokėjimų sistema, reikia parsisiųsti vieną iš daugelio atvirojo kodo programėlių, vadinamų Bitcoin „piniginėmis“.

Įsigyti bitkoinų, kaip ir bet kurios kitos valiutos, galima iškeičiant juos į eurus ar kitas valiutas, parduodant prekes ar paslaugas už bitkoinus, arba gaunant visą ar dalį savo atlyginimo bitkoinais. Šiuo metu vienas bitkoinas yra vertas maždaug 768 eurų. Paramos rinkimas bitkoinais įgyvendintas naudojantis lietuviško startuolio „CoinGate” paslaugomis. „CoinGate” netaiko jokio mokesčio labdaros ir paramos organizacijoms, todėl „Krizių įveikimo centras” gaus visą rėmėjų pervestų pinigų sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai