NVSC: infekcijos protrūkis Tauragės rajone galimai kilo dėl netinkamai ruošto maisto

Ūmios žarnyno užkrečiamosios infekcinės ligos protrūkis vaikų stovykloje Tauragės rajone kilo dėl galimai netinkamai ruošto maisto, penktadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras
Nacionalinis visuomenės sveikatos centras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Išplitimui galimai galėjo turėti įtakos maisto tvarkymo subjekte nustatyta kryžminė tarša gaminant patiekalus, netinkamai aprašyta ir neužtikrinta patiekalų gamybos technologija bei nepakankamas darbuotojų asmens higienos įgūdžių reikalavimų užtikrinimas“, – nurodė centras.

Jis taip pat pastebi, jog ligos plitimui įtakos galėjo turėti ir vaikų asmens higienos įgūdžių stoka.

Aštuoni vaikai stovykloje Tauragės rajone sunegalavo rugpjūčio pradžioje. Jie dėl įtariamo gastroenterito ir kolito buvo paguldyti į ligoninę.

Vėliau Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybai patikrinus stovyklai maistą tiekusią įmonę „Naujoji pasaga“, nustatyti darbuotojų ir bendri higienos pažeidimai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų