Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 07

NVSPL pradeda įgyvendinti 3 žingsnių tvaraus COVID-19 priemonių tiekimo programą

Tvaraus COVID-19 priemonių tiekimo programos programos tikslas yra užtikrinti sklandų greitųjų antigenų testų įsigijimą, užbėgti už akių galimiems įvairių COVID-19 tyrimams reikalingų priemonių sutrikimams ateityje ir užtikrinti skaidresnius viešuosius pirkimus už mažesnę kainą, rašoma Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) pranešime žiniasklaidai.
Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija
Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pasak Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) vadovo Dano Bakšos, pirmasis šios programos žingsnis yra valstybės institucijų ir ekspertų bendras sutarimas dėl tolimesnių veiksmų, susijusių su COVID-19 tyrimams reikalingų priemonių įsigijimo būdų ir kiekių.

Kaip pavyzdį jis mini, jog ekspertai jau yra išreiškę savo nuomonę dėl greitųjų antigenų testų poreikio ir jų specifikos, todėl NVSPL šiuo metu su Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) ieško sprendimų kaip įsigyti juos greičiausiu ir skaidriausiu būdu.

„Šiuo metu vyksta konstruktyvus dialogas su VPT, preliminariai sutariame su visomis institucijomis, todėl labai tikiuosi, kad antigenų testų viešųjų pirkimų procedūras atliksime sklandžiai ir laiku, pagal ekspertų suformuluotus poreikius. Taip pat tikimės ir toliau bendradarbiauti su Specialiųjų tyrimų tarnyba“, – sako D.Bakša.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Danas Bakša
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Danas Bakša

Antrasis žingsnis, pasak NVSPL vadovo, yra tvaraus tiekimo planavimo užtikrinimas. Jis yra būtinas tam, kad nesikartotų priemonių trūkumo grėsmės, o valstybė būtų pasirengusi visiems pandemijos scenarijams. Šiame žingsnyje turėtų būti kuriamas COVID-19 priemonių rezervas, kuris padėtų išvengti visų įmanomų tiekimo sutrikimų, kaip antai logistikos trikdžių, priemonių trūkumo rinkoje, staigių poreikio šuolių ir panašiai.

Trečiasis tvaraus COVID-19 priemonių tiekimo programos žingsnis, kaip informuoja NVSPL, yra viešųjų pirkimų funkcijų perdavimas Viešajai Įstaigai CPO.LT. NVSPL visus viešuosius pirkimus, išskyrus vykdytus skubius pirkimus neskelbiamų derybų būdu, jau perkėlė į VšĮ CPO.LT.

„Viešųjų pirkimų perdavimas Centrinei perkančiajai organizacijai padeda mažinti korupcijos rizikas ir užsitikrinti mažesnes kainas konsoliduojant įvairių organizacijų viešuosius pirkimus. Šis žingsnis pasiteisino RVPL ir kitose įstaigose, todėl kviečiu visas organizacijas sekti mūsų pavyzdžiu“, – sako D.Bakša.

Išsamius pasiūlymus dėl COVID-19 priemonių rezervo kūrimo ir jų viešųjų pirkimo konsolidavimo VšĮ CPO.LT NVSPL pristatys netrukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas